Εφιάλτης δίχως τέλος: Ενώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Αβγαριά – Εκκενώνεται η Αβγαριά, τιτάνια μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία!

Δραματικές στιγμές στη βόρεια Εύβοια, καθώς με νέο έκτακτο μήνυμα του 112 οι κάτοικοι της περιοχής Αβγαριά καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή με κατεύθυνση προς την Ιστιαία!

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια, με τη φωτιά να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα την Ιστιαία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται για να την κρατήσουν έξω από την πόλη. Οι καπνοί έχουν καλύψει, πλέον, την ευρύτερη περιοχή και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, στη «μάχη» της κατάσβεσης στην Εύβοια έχουν ριχτεί και πυροσβέστες από τη Σερβία, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή, μέσω του 112, για την εκκένωση της Αβγαριάς, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ιστιαία. Στο συγκεκριμένο χωριό είχε σημειωθεί αναζωπύρωση μετά το μεσημέρι, η οποία απέκτησε τεράστιες διαστάσεις, καθώς είχαν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα σε ό,τι αφορά τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια. «Σύμμαχος» της σκληρής μάχης με τη φωτιά ο άνεμος που έχει κοπάσει. Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής που μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι φωτιές δεν θα «κλείσουν» σύντομα θα χρειαστούν τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Η φωτιά στις Καματριάδες έχει φουντώσει, αλλά κινείται αργά λόγω της άπνοιας κοντά στις κατοικημένες περιοχές.

Πάντως, για την ώρα δεν απειλούνται σπίτια, ενώ οι επίγειες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τη φωτιά για να ανακόψουν την πορεία της. Οι κάτοικοι του οικισμού συνδράμουν στις προσπάθειες.

Οι κάτοικοι ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν μετά τις 6 το απόγευμα, 6 και 20, και επιχείρησαν μέχρι τις 8.20 το βράδυ, σημειώνοντας ότι έπρεπε να επέμβουν νωρίτερα. Οι κάτοικοι ζητούν μέσω του ΣΚΑΪ τα εναέρια να επιχειρήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Τρίτης.

Αλλά και το πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε Αβγαριά και Γαλατσάδες επεκτείνεται, και μάλιστα μέσα σε ένα πυκνό δάσος. Τα μέτωπα ήταν δυο και έχουν ενωθεί σε ένα σε μεγάλο βαθμό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy