Χαμός στην UEFA – “Ντου” της αστυνομίας και συλλήψεις για διαφθορά

Το συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της UEFA; Το... ντου της αστυνομίας, ο εισαγγελέας, οι συλλήψεις και η απάντηση του Θόδωρου Θεοδωρίδη

Η φανταχτερή UEFA ποτισμένη στη διαφθορά. Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, μετά και από το δημοσίευμα της ελβετικής «Blick» για το… ντου της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της UEFA στις 7 Απριλίου. Μια έφοδος που έφερε συλλήψεις για διαφθορά.

Σε μια ομοσπονδία που συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο και να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι προς τους συλλόγους και την ίδια ώρα στο εσωτερικό της τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έφοδος της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να μεταβούν αρκετοί στον εισαγγελέα για καταθέσεις, ενώ δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν στη φυλακή. Παρέμειναν εκεί για τέσσερις μήνες και αφέθηκαν ελεύθεροι έως ότου οριστεί η δίκη, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για έμμισθους υπαλλήλους της UEFA ή για συνεργάτης της.

Η «Blick» τονίζει ότι πολλά στελέχη έδωσαν καταθέσεις, ενώ η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται σχετικά με ζητήματα διαφθοράς, δίχως να δημοσιοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και απάντησε: «Συνεργαστήκαμε αμέσως και πλήρως με τις ελβετικές Αρχές. Ολες οι άλλες ερωτήσεις σας, πρέπει να γίνουν στην εισαγγελία του Vaud».

to10.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy