Αρνητική εξέλιξη για Κοντίδη

Βγήκε από την τριάδα και δίνει μάχη για μετάλλιο ο Κοντίδης

Ιδιαίτερα αρνητικά εξελίχθηκε για τον Παύλο Κοντίδη η δέκατη ιστιοδρομία, που ήταν η τελευταία πριν από την κούρσα μεταλλίων της Κυριακής.

 

Aφενός, η διαφορά του Κοντίδη από τον Αυστραλό είναι τέτοια που δεν καλύπτεται στην κούρσα μεταλλίων (κι επομένως δεν έχει πλέον πιθανότητες για χρυσό). Συγκεκριμένα, ο Παύλος απέχει 27 βαθμούς από τον Βερν και η απόσταση δεν μπορεί να καλυφτεί στην κούρσα μεταλλίων, ούτε αν ο ιστιοπλόος μας τερματίσει πρώτος (2 βαθμοί ποινής) και ο Αυστραλός δέκατος (20β.)

Αφετέρου, η χειρότερη εξέλιξη ήταν το γεγονός πως ο Κοντίδης, με 76 πλέον βαθμούς ποινής, έπεσε στην τέταρτη θέση. Τον ιστιοπλόο μας ξεπέρασαν ο Νορβηγός Χέρμαν Τόμασγκαρντ, που στην τελευταία ιστιοδρομία κατετάγη τέταρτος και είναι στους 71, καθώς και ο Τόντσι Στιπάνοβιτς, που με τη δέκατη θέση είναι τρίτος με 74 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει πως ο Κοντίδης, για να εξασφαλίσει μετάλλιο, θα χρειαστεί να τερματίσει είτε πάνω από τον Στιπάνοβιτς, είτε τρεις θέσεις πάνω από τον Τόμασγκαρντ. Κι αυτό, νοουμένου πως δεν θα τερματίσει πέντε θέσεις πιο ψηλά από τον Κοντίδη ο Γερμανός Φίλιπ Μπουλ ή ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ.

Υπενθυμίζουμε πως στην κούρσα μεταλλίων δίνονται διπλοί βαθμοί ποινής (ο πρώτος παίρνει 2, ο δέκατος 20).

Η κατάταξη πριν την κούρσα μεταλλίων:

1. Ματ Βερν (Αυστραλία) 49
2. Χέρμαν Τόμασγκαρντ (Νορβηγία) 71
3. Τόντσι Στιπάνοβιτς (Κροατία) 74
4. Παύλος Κοντίδης (Κύπρος) 76
5. Φίλιπ Μπουλ (Γερμανία) 85
6. Ρόμπερτ Σέιντ (Βραζιλία) 86
7. Τζεμίν Χα (Νότια Κορέα) 88
8. Σαμ Μιχ (Νέα Ζηλανδία) 89
9. Ζιαν Μπατίστ Μπερνάζ (Γαλλία) 90
10. Κάαρλε Τάπερ (Φινλανδία) 93

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy