Πάλεψε αλλά…

Ισόπαλος 2-2 έληξε ο επαναληπτικός στη Σλοβακία του Απόλλωνα κόντρα στη Ζίλινα που έφερε τον αποκλεισμό

Παρά την προσπάθεια τους οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση και να προκριθούν, αφού το 2-2 του σημερινού(29/7) επαναληπτικού με τη Ζίλινα, σε συνδυασμό με το 1-3 του πρώτου αγώνα, έφερε τον αποκλεισμό. Τα δύο γκολ του Κολ και του Ζράντι δεν ήταν αρκετά αφού οι Σλοβάκοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές.

Με κλασσική ευκαιρία για τον Απόλλωνα ξεκίνησε ο αγώνας, αφού μόλις στο 4ο λεπτό και μετά από σέντρα του Καμάς, ο Ουέλινγκτον που προωθήθηκε αφού είχε προηγηθεί κόρνερ έκανε την κεφαλιά που πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι. Οι Σλοβάκοι «απάντησαν» στην ευκαιρία του Απόλλωνα με ένα σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιοβάνοβιτς.

Στο 13ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία από δεξιά, ο Κολ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 0-1 για τους «γαλάζιους». Μετά και το γκολ που δέχθηκαν οι Σλοβάκοι έδειξαν αντίδραση χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες, για να ισοφαρίσουν στο 27ο λεπτό με ένα πολύ όμορφο γκολ του Bernat. Μετά την παρέλευση δύο λεπτών ο Πίττας έχασε τεράστια ευκαιρία αφού δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον τερματοφύλακα της Ζίλινα.

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν και δεύτερο γκολ, αλλά τελικά δεν ήρθε για να παραμείνει το σκορ ως είχε. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες, περισσότερες για τους Σλοβάκους.

Γρήγορα στην επανάληψη ο Απόλλωνας πήρε και πάλι προβάδισμα όταν ο Νταμπό από δεξιά έδωσε ασίστ στον Ζράντι που με ένα εξαιρετικό ευθύβολο σουτ, έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίκτυα των Σλοβάκων. Ο προπονητής του Απόλλωνα προχώρησε σε τρεις αλλαγές μέχρι και το 65΄, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ των “γαλαζιών”, ο Ισράελ Κολ να φεύγει αναγκαστικά από το παιχνίδι.

Στο 71΄η Ζίλινα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια τον ποδοσφαιριστή των Σλοβάκων να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Οι Σλοβάκοι πήραν την κατοχή του αγώνα καθώς τους ευνοούσε το αποτέλεσμα, ενώ ο Απόλλωνας προσπαθούσε να απειλήσει και να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Στο 77΄μεγάλη ευκαιρία για τους “γαλάζιους” να πετύχουν το γκολ, όμως ο Φιλιώτης που έγινε κάτοχος της μπάλας πλάσαρε έξω από το κάθετο αριστερό δοκάρι.

Στο 79΄και μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου για τον Απόλλωνα, η Ζίλινα έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και με τον Gono έκανε το σκορ 2-2. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους “γαλάζιους”, που θα έπρεπε πλέον να σκοράρουν δύο γκολ και να μην δεχθούν για να πάνε το παιχνίδι στην παράταση.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν πλέον διαδικαστικά, με τους Σλοβάκους να κρατού με ευκολία και να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράρουν τρίτο γκολ, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα φάνηκε ότι έμειναν από δυνάμεις. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 2-2, με τον Απόλλωνα να αποκλείετε από τη συνέχεια του Conferense League. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα 1-3 ήταν καταδικαστικό για τους “γαλάζιους”.

Κίτρινες:  Slebodnik / Χάμπος

Ζίλινα: Petras, Rusnak, Minarik, Kiwior(88΄Slebodnik), Anang, Gono, Faziagikj, Bernat(59΄Bichakhchyan), Kapralik(88΄Mislovic), Jibril και Duris(90+Coljan)

Αναπληρωματικοί: Belko, Slukas, Kopas, Nemcik, Sula, Mislovic, Slebodnik, Bichakhchyan, Coljan, Jumbor.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς(64΄Μαυρίας), Φιλιώτης, Oυέλινγκτον, Κατελάρης(54΄Μαλεκκίδης), Χάμπος, Κολ(64΄Ίλιεφ), Μάρκοβιτς(77΄Ντένιτς), Ζράντι, Πίττας και Νταμπό(77΄Γιάνγκα).

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Μαυρίας, Ιντζία, Ντένιτς, Παπουνασβίλι, Ίλιεφ, Γιάνγκα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy