Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Σε ισχύ έχει τεθεί η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες.

Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τις 21:00 το βραδύ της Τρίτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει στους 40 βαθμούς και στα υψηλότερα ορεινά γύρω στους 32 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού:

Σχετικά θερμή και ξηρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στο ανατολικό μισό του νησιού μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, αλλά μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στα ορεινά και στο εσωτερικό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy