Καμίνι η Κύπρος, στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος, νέα κίτρινη προειδοποίηση

Σε ισχύ από χθες Δευτέρα κίτρινη προειδοποίηση από μετεωρλογική. Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ μέχρι και σήμερα Τρίτη στις 16.00 και σύμφωνα με αυτή αναμένεται να σημειωθούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΡ.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ: 33 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΙΤΡΙΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 26/07/2021           ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1600 T.X. ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 2100 T.X. 26/07/2021     ΜΕΧΡΙ: 1600 T.X. 27/07/2021   Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 32.

Πιο αναλυτικά, σχετικά θερμή και ξηρή αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σταδιακά, στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια, θα καταστούν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, στα υπήνεμα ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμαίνεται γενικά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy