Ανησυχία για τη διακοπή δωρεάν rapid σε μαθητές

Ζητούν διαφοροποίηση

Έντονη είναι η ανησυχία καθηγητών και γονέων  για τον τερματισμό της δωρεάν δειγματοληψίας rapid test από την 1η Αυγούστου και ζητούν αλλαγή της απόφασης για τους μαθητές.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, είπε πως κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε η οργάνωση με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, έθεσαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τα rapid τεστ.

«Διερωτόμαστε πως οι μαθητές, μετά την κατάργηση των δωρεάν τεστ, θα προσέρχονται στα σχολεία χωρίς να προχωρούν σε έλεγχο. Εμείς ζητήσαμε να υπάρχει ασφάλεια στα δημόσια σχολεία. Πλέον είναι στο χέρι του Υπουργού ο οποίος απάντησε πως είναι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», σημείωσε .

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, είπε πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τον τερματισμό των rapid τεστ απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας.

«Αυτό το μέτρο δεν μπορεί να ισχύσει για τα σχολεία. Θα πρέπει να παρέχεται η στήριξη με κινητές μονάδες στα σχολεία και να διενεργούνται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, με στόχο να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή τους λειτουργίας», είπε.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξει η απόφαση, ανέφεραν τέλος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy