Παραλίγο να χάσει το πόδι του, ανάγκασε τον Μουρίνιο σε κωλοτούμπα, είναι ο κορυφαίος μπακ του Euro

Στα 18 του είχε μπροστά του όλο τον δρόμο στρωμένο για μια φανταχτερή καριέρα. Φλέρταρε με την πλήρη καταστροφή, αλλά ο Λουκ Σο δείχνει ότι έχει επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

ν πληκτρολογήσει κανείς στο Google το όνομα «Luke Shaw», οι πρώτες φωτογραφίες που θα εμφανιστούν μπροστά του, είναι από ένα παλαιότερο καλοκαίρι στο οποίο ο Άγγλος μπακ έκανε τις διακοπές του, έχοντας εμφανώς αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο να απολαύσει διάφορες γαστρονομικές προκλήσεις.

Επιπλέον, πληκτρολογώντας το όνομα, η πρώτη πιθανή επιλογή που εμφανίζεται δίπλα του είναι το «injury history». Τίποτα από τα δύο δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για τα δύο γεγονότα τα οποία έχουν σημαδέψει την καριέρα του από τα 17 του μέχρι σήμερα. Είναι τα δύο γεγονότα που τον έχουν σημαδέψει κατά την πορεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2014.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε σε παίρνει η μπάλα, είτε φτάνεις στον πάτο και διαπιστώνεις ότι μόνο καλύτερα μπορείς να πας. Ο Λουκ Σο φρόντισε να θέσει και μια τρίτη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία μπορείς να γίνεις ένας από τους κορυφαίους μπακ στον κόσμο και ο ο καλύτερος σε ένα τουρνουά όπως στο Euro.

Λουκ Σο: Ο κορυφαίος μπακ του Euro

Το πρώτο «όχι» στον Μουρίνιο

Από τα 7 του, ο Λουκ Σο εντάχθηκε σε μία από τις κορυφαίες Ακαδημίες στην Αγγλία, που έχει προσφέρει άφθονους ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τη Σαουθάμπτον, που ήταν απλά θέμα χρόνο να τον πουλήσει, αφού ήδη από τα 16 του, Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι τον ήθελαν.

Τελικά, το 2014 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που κέρδισε την υπογραφή του αντί 33 εκατ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ εκείνη την εποχή για έναν παίκτη στη δική του ηλικία, οπότε αυτομάτως όλη η προσοχή και φώτα έπεσαν πάνω του, καθώς η μεταγραφή του έγινε σίριαλ λόγω της άρνησής του στην πανίσχυρη Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, ώστε να διαδεχθεί τον Άσλεϊ Κόουλ.

«Αν πληρώσουμε ένα νεαρό παιδί, ό,τι μας ζητάει, είμαστε νεκροί. Θα σκοτώναμε τη σταθερότητά μας με το FFP και στα αποδυτήριά μας», είπε τότε ο Πορτογάλος τεχνικός και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τελικά θα υπήρχε μια άτυπη βεντέτα.

«Παραλίγο να μου κόψουν το πόδι»

Τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2015 έχει ο Λουίς Φαν Χάαλ και ο Λουκ Σο στην αρχή της σεζόν είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», έχοντας εξαιρετική εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015, ένα μαρκάρισμα του Μεξικανού, Έκτορ Μορένο, στο οποίο δεν καταλογίστηκε καν κάποια παράβαση, ο Άγγλος μπακ υπέστη διπλό κάταγμα σε κνήμη και περόνη, με τον ίδιο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με τη βοήθεια οξυγόνου. Τελικά, έμεινε εκτός περίπου έναν χρόνο (αγωνίστηκε πάλι στις 7 Αυγούστου του 2016) με τον ίδιο να μην ξεχνά ποτέ αυτή την περιπέτεια.

«Ήμουν πραγματικά πολύ κοντά στο να χάσω το πόδι μου, αλλά αυτό το έμαθα έξι μήνες αργότερα, όταν μου το είπε ο γιατρός. Σκέφτονταν να με γυρίσουν στην Αγγλία, αλλά αν πετούσα, πιθανότατα θα έχανα το πόδι μου λόγω των θρομβώσεων», είπε το 2018.

Εφιάλτης με Μουρίνιο

Με την έναρξη της σεζόν 2016/17, προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναλαμβάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο και τότε άρχισαν ακόμα περισσότερα προβλήματα για τον Άγγλο, αφού ποτέ οι δυο τους δεν ταίριαξαν ή όπως φαίνεται σήμερα, ποτέ δεν φρόντισε ο Πορτογάλος να ταιριάξουν, με τις… κακές γλώσσες να κάνουν λόγο για «μανιάτικο» μετά το «όχι» που του είπε το 2014.

«Έπαιζε από την πλευρά που ήταν κοντά μου και έπαιρνε εγώ όλες τις αποφάσεις του. Πρέπει να αλλάξει το μυαλό του. Χρειαζόμαστε τις καταπληκτικές φυσικές και τεχνικές του ικανότητες, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με αυτό το μυαλό», είχε πει ο Πορτογάλος το 2017 έπειτα από μια ισοπαλία με την Έβερτον, με το χάσμα αντί να γεφυρώνεται, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Ήταν περίπου η ίδια περίοδος που κατηγορήθηκε για περιττά κιλά, έπειτα από κάποιες φωτογραφίες από τις διακοπές του, με τον ίδιο να απαντά μέσω συνέντευξης. «Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είμαι χοντρός, αλλά εγώ γνωρίζω το δικό μου σώμα. Φαίνομαι ότι είμαι έτσι, γιατί έτσι είναι το σουλούπι μου. Έχω το σώμα που σαν στυλ είναι σαν του Γουέιν Ρούνεϊ».

Λουκ Σο: Ο κορυφαίος μπακ του Euro

Η εκτόξευση

Η θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρούνταν για τους περισσότερους θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί, μέχρι που πραγματοποιήθηκε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον γέμισε με εμπιστοσύνη και στήριξη. «Για μένα υπάρχει μεγάλη διαφορά με τον Όλε. Με ώθησε σε νέα επίπεδα απόδοσης», είπε πρόσφατα στέλνοντας και μια πληρωμένη απάντηση στον Μουρίνιο, που συνέχιζε ως τηλεσχολιαστής στο Euro να του βρίσκει όλα τα ψεγάδια της απόδοσής του.

«Πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει την ηρεμία του και τελικά να σταματήσει να ανησυχεί για μένα. Προφανώς είμαι μέσα στο κεφάλι του και με σκέφτεται διαρκώς».

Ο δικός του επίλογος σε έναν δικό του εφιάλτη για τον παίκτη που είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος μπακ του Euro, μοιράζοντας ασίστ και χαρά σε οπαδούς της Αγγλίας και φυσικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βέβαια, ο Ζοσέ Μουρίνιο αναγκάστηκε σε μία «κωλοτούμπα», παραδεχόμενος την απίστευτη πρόοδο του Λουκ Σο.

«Ο Λουκ Σοκ παίζει καλύτερα και καλύτερα και καλύτερα», σημείωσε ο Πορτογάλος, χωρίς φυσικά να προχωρά και σε διθυράμβους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy