Νεϊμάρ και Πακετά έστειλαν στο τελικό του Copa America την Βραζιλία (video)

Ο Λούκας Πακετά έκρινε ακόμη μία πρόκριση με το ίδιο σκορ (1-0) υπέρ της Βραζιλίας και με το γκολ μετά την απίθανη ενέργεια του Νεϊμάρ την οδήγησε στη νίκη επί του Περού και τον τελικό του Copa America, όπου περιμένει την Αργεντινή ή την Κολομβία

Ο Λούκας Πακετά οδήγησε τη Βραζιλία στον τελικό του Copa America.

Μετά από το γκολ του που έκρινε τον προημιτελικό κόντρα στη Χιλή, σκόραρε σε δεύτερο διαδοχικό ματς και χάρισε τη νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) στη Σελεσάο στον ημιτελικό με το Περού και την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης στις 10 Ιουλίου με αντίπαλο την Αργεντινή ή την Κολομβία, οι οποίες αναμετρώνται τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/7, 04:00). Για να σκοράρει όμως o 23χρονος μεσοεπιθετικός χρειάστηκε η μαγική έμπνευση του Νεϊμάρ, ο οποίος χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, άδειασε με ποδιά τον Κάγενς και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Τα ζευγάρι του τελικού της διοργάνωσης του 2019 βρέθηκε στα ημιτελικά και επικράτησε όπως και τότε η Βραζιλία, η οποία… εντός έδρας θα διεκδικήσει το 10ό της τρόπαιο. Παράλληλα συνεχίστηκε και το αήττητο του Τίτε, ως ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, σε επίσημα ματς κόντρα σε ομάδες της Νοτίου Αμερικής.

Γκαλέσε εναντίον όλων…

Η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, ωστόσο στα πρώτα λεπτά δεν έβρισκε χώρους καθώς το Περού επέλεξε να οχυρωθεί αμυντικά στο δικό του μισό του γηπέδου. Ο Νεϊμάρ στο 7′ δεν μπόρεσε να βρει στόχο στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 12′ ο Καζεμίρο εξαπέλυσε δυνατό μακρινό σουτ που αιφνιδίασε τον Γκαλέσε. Ο Περουβιανός τερματοφύλακας, ωστόσο, με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.

Εξίσου έτοιμος ήταν και λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά (13′) στο εξαιρετικό σουτ του Έβερτον Σεμπολίνια. Ο 31χρονος γκολκίπερ της Ορλάντο Σίτι κράτησε απαραβίαστη την εστία του και στην απίθανη φάση του 18ου λεπτού.

Ο Καζεμίρο με τρομερό τακουνάκι έβγαλε δεξιά εντός περιοχής τον Πακετά, ο οποίος έκανε το παράλληλο γύρισμα. Ούτε ο Νεϊμάρ σε πρώτο χρόνο εξ επαφής, ούτε ο Ριτσάρλισον σε δεύτερο κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αμφότεροι νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα της Μπλανκιρόχα.

Στο 25′ ο Νεϊμάρ βγήκε από αριστερά, πέρασε τον Γκαλέσε που είχε βγει, πρόλαβε να βγάλει και τη σέντρα, αλλά το σου του Έβερτον πάλι βρήκε σε σώματα. Τελικά η Σελεσάο βρήκε τον τρόπο για να νικήσει τον Γκαλέσε.

Μαγεία Νεϊμάρ, ήρωας ξανά ο Πακετά

Γι’ αυτό χρειάστηκε η μαγεία του «Νέι». Ο σταρ της Καναρίνια στο 35ο λεπτό «χόρεψε» την περουβιανή άμυνα, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κάγενς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πακετά, για ν’ ανοίξει εκείνος το σκορ.

Ο μεσοεπιθετικός της Λιόν σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς και αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ σε 20 αγώνες με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο Γκαρέκα έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, καθώς πέρασε τον Ρασιέλ Γκαρσία στη θέση του Κρίστιαν Ράμος και τον Μάρκος Λόπες στη θέση του Τράουκο.

Το Περού μπήκε δυναμικά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και σε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο αυτού, απείλησε για την ισοφάριση. Στο 49′ ο Έντερσον έβγαλε το σουτ του Λαπαντούλα, στο 52′ εκείνο του Ρασιέλ Γκαρσία πέρασε λίγο έξω.

Ο ίδιος δοκίμασε ξανά στο 60ό λεπτό, αλλά και πάλι ο τερματόφυλακας της Μάντσεστερ Σίτι ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Τίτε επέλεξε τη συντηρητική προσέγγιση. Αυτή η τακτική επιλογή, σε συνδυαμό με την κούραση αρκετών παικτών του, έδωσε χώρο στους Περουβιανούς.

Οι παίκτες του Γκαρέκα προκάλεσαν ανησυχία στο φαβορί, ουδέποτε όμως απείλησαν ευθέως την εστία του Έντερσον. Το 1-0… ταιριάζει, όπως αποδεικνύεται, σε αυτήν την Βραζιλία. Επόμενη και τελευταία στάση το Μαρακανά. Περιμένοντας είτε τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του, είτε τους απίθανους Καφετέρος που εκπλήσσουν, έχουν μοναδικό στόχο το 10ο τρόπαιο.

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Λόντι (85′ Μιλιτάο), Καζεμίρο, Φρεντ (85′ Φαμπίνιο), Ριτσάρλισον (84′ Βινίσιους), Πακετά (90+2′ Ντόουγκλας Λουίζ), Έβερτον Σεμπολίνια (70′ Έβερτον Ριμπέιρο), Νεϊμάρ.

Περού (Ρικάρδο Γκαρέκα): Γκαλέσε, Κόρσο (74′ Λόρα), Σανταμαρία, Κρίστιαν Ράμος (46′ Ρασιέλ Γκαρσία), Κάγενς, Τράουκο (46′ Μάρκος Λόπες), Τάπια (89′ Tαβάρα), Γιοτούν, Πένια, Κουέβα (81′ Ορμένιο), Λαπαντούλα.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Βραζιλία – Περού 1-0

Τετάρτη 7 Ιουλίου

Αργεντινή – Κολομβία (04:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ

10 Ιουλίου

Βραζιλία – Αργεντινή ή Κολομβία

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy