ΠτΔ: “Μια τραγωδία, η οποία δεν υπήρχε προηγούμενη πλην της εισβολής”

Όλα όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την καταροφικότερη πυρκαγιά...

“Μιλούμε για μια τραγωδία, η οποία δεν υπήρχε προηγούμενη πλην της εισβολής”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του ΠτΔ μιλώντας για την μεγάλη πυρκαγιά.

“Από χθες το απόγευμα ήμουν στο συντονιστικό κέντρο, σήμερα είμαι εδώ και είχα πλήρη ενημέρωση. Γενικότερα διαπιστώνεται μια από τις καταστροφικότερες και δυστυχώς με θύματα. Οι υπηρεσίες αντέδρασαν άμεσα και κατέβαλαν προσπάθειες για να αποφευχθούν ανθρώπινες απώλειες, αλλά δεν αποφεύχθηκε. Αμέσως μετά θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για προς τις υπηρεσίες και ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν. Είναι μια από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αφού υπερβαίνει τα 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα”.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος για τα αεροσκάφη από το εξωτερικό, ανέφερε ότι ήδη στην Κύπρο βρίσκεται ένα πτητικό μέσο από την Ελλάδα, ενώ το μεσημέρι θα φθάσουν τα αεροσκάφη από το Ισραήλ. “Θα πρέπει να πω ότι βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο η κατάσταση αλλά μας ανησυχούν οι άνεμοι που θα πνέουν το μεσημέρι”.

Ο Πρόεδρος ανέφερε πως σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν δυνάμεις, τονίζοντας πως “πράττουμε ότι είναι δυνατό. Θέλω να πω στους κάτοικους πως η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός δίπλα τους, όπως δίπλα θα ήμαστε και δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο του”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy