Ελβετία-Ισπανία: Προέρχονται από τα ματς της ζωής τους!

Ελβετία και Ισπανία αναμετρώνται στην Αγία Πετρούπολη με φόντο τα ημιτελικά του Euro 2020, λίγες ημέρες μετά τους θρίαμβους τουε επί της Γαλλίας και Κροατίας αντίστοιχα.

Ελβετία και Ισπανία τίθενται αντιμέτωπες στην «Γκάζπρομ Αρένα» της Αγίας Πετρούπολης στις 19:00, σε ένα ενδιαφέρον και άκρως δυνατό ζευγάρωμα για τα προημιτελικά του Euro 2020.

Αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν οι απόλυτες πρωταγωνίστριες στην κατά τεκμήριο καλύτερη βραδιά στην ιστορία της διοργάνωσης!

Πριν από πέντε βράδια, η Ελβετία πανηγύρισε την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία της, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Παγκόσμια πρωταθλήτρια και μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, Γαλλία. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς – ο οποίος θα γίνει απόψε ο πρώτος σε συμμετοχές στον πάγκο της Ελβετίας φτάνοντας τις 78 – βρέθηκε από τον παράδεισο… στην κόλαση και πάλι πίσω! Συγκεκριμένα, παρ’ ότι προηγήθηκε με τον Σεφέροβιτς στο 15ο λεπτό, αγγίζοντας στη συνέχεια το 2-0 με το χαμένο πέναλτι του Ροντρίγκεζ, δέχθηκε τρία τέρματα μέσα σε ένα εικοσάλεπτο. Ωστόσο, οι Ελβετοί έδειξαν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι κάνοντας κατάθεση ψυχής ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση με τους Σεφέροβιτς (81′) και Γκαβράνοβιτς (90′). Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον κίπερ Ζόμερ να αποκρούει το δέκατο και τελευταίο πέναλτι για το 5-4, στέλνοντας την Ελβετία στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1954!

Το ίδιο βράδυ, η Ισπανία έζησε το ίδιο έργο από την ανάποδη, ωστόσο ευτυχώς για εκείνη η κατάληξη ήταν η ίδια. Απέναντι στην Κροατία βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με ένα αυτογκόλ που θα μνημονεύεται για καιρό, όμως με τα τέρματα των Σαράμπια (38′), Αθπιλικουέτα (57′) και Φεράν Τόρες (77′) γύρισε την κατάσταση, αγκαλιάζοντας την πρόκριση. Κάπου εκεί όμως έπεσε ο… διακόπτης και με δύο γκολ από το 85′ και μετά οι Κροάτες έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, οι «φούριας ρόχας» έδειξαν χαρακτήρα και χάρη στα γκολ των Μοράτα (100′) και Οϊρθάμπαλ (103′) πήραν το εισιτήριο για τους «8» με το εντυπωσιακό 5-3! Αυτή μάλιστα, ήταν η δεύτερη διαδοχική «πεντάρα» για την Ισπανία, αφού είχε προηγηθεί εκείνη απέναντι στη Σλοβακία (5-0) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ελβετοί αντιμετωπίζουν μια σημαντική απουσία, αυτή του αρχηγού Γκράνιτ Τσάκα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δεν μπορεί να δώσει το «παρών». Από την άλλη, ο Λουίς Ενρίκε είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει άπαντες για την αποψινή μάχη. Η Ισπανία μάλιστα έχει συντριπτικά υπέρ της την παράδοση, αφού σε 22 συναντήσεις της με την Ελβετία μετράει 16 νίκες, έχοντας ηττηθεί μόλις μία φορά.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Εμπαμπού, Φρόιλερ, Ζακάρια, Σακίρι, Ζούμπερ, Εμπολό, Σεφέροβιτς.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρθία, Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα, Φεράν Τόρες.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy