Βέλγιο-Ιταλία: Ένας πρόωρος… τελικός στο Euro

Βέλγιο και Ιταλία συνθέτουν το σπουδαιότερο ζευγάρι των προημιτελικών του Euro, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Βέλγιο-Ιταλία για μια θέση στα ημιτελικά! Θα μπορούσε, όμως, κάλλιστα να είναι και ο μεγάλος τελικός του Euro, αφού μιλάμε για δύο από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες αντίπαλες, όμως, στα προημιτελικά του Euro στο σπουδαιότερο ζευγάρι των «8», με το «Alianz Arena» να φιλοξενεί το μεγάλο αυτό παιχνίδι (22:00).

Με φόρα από την σπουδαία πρόκριση επί της Πορτογαλίας έρχεται το Βέλγιο. Βγάζοντας για πρώτη φορά χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και μέταλλο νικητή, δεν μάσησε από το γεγονός πως έχασε νωρίς τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και λίγο πριν το φινάλε τον Εντέν Αζάρ, ούτε και από το γεγονός πως έπαιξε για αρκετό διάστημα χωρίς την μπάλα και με το 1-0 πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα. Είχε προηγηθεί ένα «επαγγελματικό» 3/3 στον όμιλο, αν και στο ματς με την Δανία τα… χρειάστηκε για την ανατροπή και το τρίποντο.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Εντέν Αζάρ και Κέβιν Ντε Μπρόινε για να δει αν θα είναι έτοιμη, με τους δύο μεσοεπιθετικούς να βρίσκονται στην αποστολή αλλά να παραμένουν εξαιρετικά αμφίβολοι. Ιδιαίτερα αν του λείψει ο Ντε Μπρόινε, τότε ίσως και το Βέλγιο να έχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Τα τελευταία δημοσιεύματα, πάντως, κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ντε Μπρόινε από την αρχή.

Ασταμάτητη συνεχίζει η Ιταλία! Αήττητη εδώ και 31 παιχνίδια, δεν έχει δεχτεί γκολ στο 90λεπτο των τελευταίων δέκα αγώνων, με το μοναδικό που δέχτηκε στη διοργάνωση να είναι από την Αυστρία στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, το οποίο δεν της κόστισε αφού με τη νίκη της με 2-1 προκρίθηκε στην οκτάδα. Δείχνει εξαιρετική εικόνα, ίσως την καλύτερη από κάθε άλλη ομάδα στο Euro και έχει μπροστά της μια ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι πιο έτοιμη από ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1968.

O Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει ορισμένα διλήμματα για την ενδεκάδα. Ο Κιελίνι είναι αμφίβολος και αν δεν προλάβει θα παίξει ο Ατσέρμπι βασικός δίπλα στον Μπονούτσι, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Λοκατέλι, Κιέζα με τον τελευταίο να έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες μετά το γκολ του που… ξεκλείδωσε την Αυστρία στους «16».

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σλοβένος, Σλάβκο Βίντσιτς.

Η παράδοση

Έξι φορές σε επίσημες αναμετρήσεις έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με το Βέλγιο να μετρά μία νίκη, η Ιταλία τρεις ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία φορά ήταν στο Euro του 2016 όταν η Ιταλία επικράτησε 2-0 του Βελγίου έχοντας σκόρερ τους Τζακερίνι, Πέλε, οι οποίοι δεν είναι πλέον στην αποστολή.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Τίλεμανς, Μενιέ, Τόργκαν Αζάρ, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Βεράτι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Ινσίνιε, Μπεράρντι, Ιμόμπιλε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy