Σλοβακία-Ισπανία: Ένα θαύμα και ένα… φιάσκο

Το φαβορί και γηπεδούχος Ισπανία φιλοξενεί στη Σεβίλλη τη Σλοβακία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική και μόνο η νίκη της είναι αρκετή.

Σε πολύ δύσκολα μονοπάτια έχει μπει η Ισπανία στον 5ο όμιλο του Euro και μπορεί να μην θεωρούνταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά αυτή τη στιγμή η «φούρια ρόχα» κινδυνεύει με ένα φιάσκο ολκής, έχοντας υποπέσει σε δύο απώλειες στις δύο αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Σουηδία και Πολωνία έχει μπλέξει και στοχεύει μόνο στη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση κόντρα στη Σλοβακία και μάλιστα εντός έδρας, αφού το ματς διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι Ισπανοί πιθανότατα αποχαιρετούν τη διοργάνωση και μπαίνουν αυτομάτως σε μια κατάσταση εσωστρέφειας, η οποία έχει αρχίσει ήδη να εμφανίζεται από τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε έκανε λόγο για έλλειψη αυτοπεποίθησης και ετοιμάζεται για αλλαγές, με τους Μπουσκέτς, Οϊαρθάμπαλ και Aθπιλικουέτα να περιμένουν την ευκαιρία.

Από την πλευρά της, η Σλοβακία πανηγύρισε μεν τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά ακολούθησε η ήττα από τη Σουηδία, οπότε είναι σε δύσκολη κατάσταση, αλλά ξέρει ότι έστω και με τον βαθμό είναι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τι μπορεί να κάνει τους Σλοβάκους να αισιοδοξούν; Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και στο Euro του 2016 είχαν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση κόντρα σε Ιταλία και Αγγλία και μπόρεσαν να κάνουν το θαύμα. Μπορούν να το κάνουν τρίτη φορά; Τα όνειρα είναι δεδομένο ότι δεν κοστίζουν.

Πιθανές ενδεκάδες


Σλοβακία:
 Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Κούτσκα, Χροσόβσκι – Χάρασλιν, Χάμσικ, Μακ – Ντούτα

Ισπανία: Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Γκαγιά – Γιορέντε, Μπουσκέτς, Τιάγκο – Μορένο, Μοράτα, Τραορέ.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς
Α’ βοηθός: Σάντερ φαν Ρέκελ
Β’ βοηθός: Έρβιν Ζέινστρα
VAR: Πολ φαν Μπέκελ

Η βαθμολογία:

1.Σουηδία (1-0) 4
2.Σλοβακία (2-2) 3
3.Ισπανία (1-1) 2
4.Πολωνία (2-3) 1

Κριτήρια ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων:

1. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
2. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων συνολικά στον όμιλο
5. Καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο
6. Περισσότερες νίκες στον όμιλο
7. Διαδικασία των πέναλτι (σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αντιμέτωπων ομάδων την τελευταία αγωνιστική)
8. Fair play: Λιγότεροι βαθμοί ποινής (ένας πόντος για κάθε κίτρινη κάρτα, τρεις πόντοι για κόκκινη είτε απευθείας είτε με δεύτερη κίτρινη, τέσσερις πόντοι για απευθείας κόκκινη σε παίκτη που είχε δεχτεί ήδη κίτρινη)
9. Η κατάταξη της κάθε χώρας στα προκριματικά

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy