Σουηδία-Σλοβακία: Να χτίσουν πάνω στις εκπλήξεις

Να χτίσουν πάνω στα αναπάντεχα καλά αποτελέσματά τους την πρώτη αγωνιστική, θέλουν στο πλαίσιο της δεύτερης οι Σουηδία και Σλοβακία που κοντράρονται την Παρασκευή (18/6, 16:00) στην Αγία Πετρούπολη.

Ποιος να το περίμενε, βλέποντας το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Euro 2020, ότι οι Σλοβακία και Σουηδία θα συγκρουστούν στο πλαίσιο της 2ης «στροφής», ούσες στις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ.

Την Παρασκευή (18/6, 16:00), λοιπόν, η Σουηδία κοντράρεται με τη Σλοβακία ως τυπικά γηπεδούχος στο «Σεντ Πέτερσμπουργκ Στέιντιουμ» της Αγίας Πετρούπολης (ΑNT1, sport-fm.gr και ενημέρωση από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι -και μόνοι πρώτοι στον όμιλο με τρεις βαθμούς– πραγματοποίησαν ονειρικό ντεμπούτο στο γκρουπ την περασμένη Δευτέρα (14/6), όταν και επικράτησαν 2-1 της Πολωνίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Σλοβάκους ήταν ο Μίλαν Σκρίνιαρ, ο οποίος -πέρα από την πολύ καλή του παρουσία στα μετόπισθεν- πέτυχε και το νικητήριο τέρμα στο 69′. Βέβαια, αυτό το «τρίποντο» το οφείλουν εν πολλοίς και στον Κριχόβιακ, που άφησε την Πολωνία με δέκα παίκτες λόγω αφελούς μαρκαρίσματος (δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 62′ και ενώ η ομάδα του είχε ισοφαρίσει (1-1 ο Λινέτι στο 46′, 1-0 ο Σέζνι με αυτογκόλ στο 18′) και πίεζε για ένα δεύτερο γκολ. Να σημειωθεί ότι εφόσον η ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς επικρατήσει της Σουηδίας, θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «16».

Από την άλλη, η Σουηδία μπορεί να συγκέντρωσε πάνω της τα δυσμενή σχόλια του φίλαθλου κοινού, εξαιτίας του αμυντικού προσανατολισμού της στον αγώνα με την Ισπανία, ωστόσο η… δουλειά έγινε, αφού άντεξε στο «σφυροκόπημα» -ιδίως των τελευταίων λεπτών- και η εστία της έμεινε απαραβίαστη (0-0). Μάλιστα, είχε και δύο πολύ σημαντικές στιγμές, με τους Ισάκ (δοκάρι) και Μπεργκ, προκειμένου να πάρει ακόμα και τη νίκη.

 

Στα αγωνιστικά νέα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο στρατόπεδο των Σλοβάκων, όπου υπήρξε διπλό κρούσμα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (17/6) ο Βάβρο και ακόμα ένα μέλος της αποστολής βρέθηκαν θετικοί. Επίσης, κόντρα στη Σουηδία δίνονται αμφίβολοι και οι Πέκαρικ και Ντούντα, ενώ θα χάσει δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Σρανζ.

Αντίθετα, για τους Σκανδιναβούς οι Κουλουσέφσκι και Σβάνμπεργκ ξεπέρασαν την περιπέτειά τους με την Covid-19 και μένει να φανεί το εάν είναι έτοιμοι να συνδράμουν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους. Κάτι που δεν είναι βέβαιο ούτε για τον Λούστιγκ, ο οποίος αποχώρησε ως τραυματίας στο ματς με την Ισπανία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ισάκ, Μπεργκ,

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα, Χάρασλιν, Χάμσικ, Μακ, Ντούντα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ.

Η βαθμολογία του Group E:

1. Σλοβακία 3 (2-1)
2. Σουηδία 1 (0-0)
3. Ισπανία 1 (0-0)
4. Πολωνία 0 (1-2)

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική:

Τετάρτη (23/6, 19:00)

Σουηδία-Πολωνία (Αγία Πετρούπολη)
Σλοβακία-Ισπανία (Σεβίλλη)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy