Πέντε αλλαγές, απινιδωτές και παιχνίδια μετά τις έξι…

Εποικοδομητική συνάντηση ΠΑΣΠ και ΚΟΠ με σημαντικά θέματα

Συνάντηση στα γραφεία της ΚΟΠ στην Έγκωμη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (16/06) αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), με αρκετά θέματα στην ατζέντα, αναφορικά με τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Μέσα από την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γεώργιος Κούμας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανθούλλης Μυλωνάς, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης και ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Π. Λοΐζος Χατζηδημητρίου, συζητήθηκαν τα ποιο κάτω θέματα:

  • Το πρόγραμμα της νέας περιόδου, η οποία επιστρέφει στην κανονική του μορφή, με τη διακοπή των αγώνων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Επίσης, όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ, τις πρώτες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων της A’ και B’ Kατηγορίας, δεν θα οριστούν αγώνες πριν τις 18:00 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
  • Η εφαρμογή/συμπερίληψη των νέων κανονισμών της FIFA, που αφορούν την πολιτική μητρότητας για τις γυναίκες.
  • Η συνέχεια του δικαιώματος των ομάδων για χρήση του κανονισμού των πέντε αλλαγών και για την επόμενη χρονιά, κάτι που ήδη εγκρίθηκε από το εκτελεστικό της ΚΟΠ.

Επίσης η ΚΟΠ διαβεβαίωσε τον ΠΑ.Σ.Π. ότι προχωρεί ο κατάλληλος έλεγχος των σταδίων για την παρουσία απινιδωτών και για την κατάσταση των ιατρείων των σταδίων. Ο ΠΑ.Σ.Π. ζήτησε όπως εξεταστεί το θέμα εκπαίδευσης των ιατρών των ομάδων μέσα από το πρόγραμμα FDEP (Football Doctors Education Program) της UEFA, γιατί υπάρχουν από μέρους του ΠΑ.Σ.Π. σοβαρές ανησυχίες για τις εξειδικευμένες γνώσεις αρκετών ατόμων που βρίσκονται στα ιατρικά επιτελεία των ομάδων και ιδιαίτερα των μικρών κατηγοριών.

Τέλος οι νομικοί σύμβουλοι, θα προχωρήσουν σε νέες συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, για να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα γίνουν στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ), για θέματα που αφορούν το ενιαίο συμβόλαιο και τους κανονισμούς εγγράφων/μεταγραφών της ΚΟΠ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy