«Βραχυκύκλωσε» την Ισπανία η Σουηδία!

Με το αριστερό μπήκε στο Euro η Ισπανία, που κόλλησε στο 0-0 με τη Σουηδία στη Σεβίλλη.

Η Σουηδία έβαλε… στοπ στην Ισπανία! Ο εξαιρετικός Όλσεν και οι συμπαίκτες του κράτησαν στο 0-0 τους Ίβηρες, οι οποίοι έκαναν κακό ξεκίνημα στο Euro και απογοήτευσαν τους οπαδούς τους στη Σεβίλλη.

Στο μυαλό του κόουτς

Δεν άλλαξε το αγαπημένο του, τελευταία, 4-3-3 ο Λουίς Ενρίκε, που πάντως έκανε την έκπληξη επιλέγοντας τον Γιορέντε, που επέστρεψε από κορωνοϊό αντί του Αθπικικουέτα στα δεξιά της άμυνας, μαζί με Λαπόρτ, Τόρες και Άλμπα μπροστά από τον Σιμόν.

Τριάδα στο κέντρο οι Κόκε, Ρόδρι και Πέδρι, με τους Φεράν Τόρες, Μοράτα και Όλμο να απαρτίζουν την γραμμή κρούσης.

Ο δε Γιάνε Άντερσον, χρησιμοποίησε 4-4-2 με Όλσεν κάτω από τα δοκάρια και Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον και Ογκούστινσον στην άμυνα. Στο κέντρο έπαιξαν οι Λάρσον, Όλσον, Έκνταλ και Φόρσμπεργκ, με τους Μπεργκ και Ίσακ να αποτελούν τους δύο φορ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος και δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Όλσεν για πρώτη φορά στο 16’, όπως ο Σουηδός απέκρουσε την επικίνδυνη κεφαλιά του Όλμο (16’). Ακολούθησε ένα πολύ καλό σουτ του Κόκε μέσα από την περιοχή, που πέρασε άουτ (23’), με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να αστοχεί εκ νέου στο 29’.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Σκανδιναβούς ήρθε στο 36’, όταν ο Σιμόν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Λάρσον.

Ένα δίλεπτο αργότερα, ο Μοράτα βρέθηκε φάτσα με τον Όλσεν όμως με κάποιον τρόπο κατάφερε να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Οι Σουηδοί απάντησαν με μία ακόμη πιο εξωφρενική χαμένη ευκαιρία. Στο 41’, η μπάλα έφτασε στον Ίσακ, που απέφυγε τον Λαπόρτ και σούταρε, με τον Γιορέντε να βάζει το πόδι του και να την στέλνει πρώτα στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στην αγκαλιά του Σιμόν!
Ακόμη ένα σουτ του Όλμο στο 45’ εξουδετερώθηκε από τον σταθερό Όλσεν, με το μηδέν να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μοράτα απείλησε στο 50’ με σουτ που πέρασε άουτ όμως όσο περνούσε η ώρα, η «ρόχα» έχανε την φρεσκάδα που είχε στο πρώτο μέρος.

Πολύ πιο κοντά στο γκολ έφτασαν οι Σκανδιναβοί, με το Ίσακ να εκθέτει τους αμυντικούς της Ισπανίας στο 61’ και να βγάζει μπαλιά πάρε-βάλε στον Μπεργκ, που απέτυχε να σκοράρει εξ επαφής, με μία από τις ευκαιρίες που θα θυμόμαστε από αυτό το Euro!

Τα λεπτά περνούσαν και ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς Σαράμπια και Μορένο, με τους Ίβηρες να πιέζουν για το γκολ της λύτρωσης, δίχως όμως να έχουν τύχη.

Η πίεσή τους αυξήθηκε στα τελευταία λεπτά, με τον επιθετικό της Βιγιαρεάλ να βλέπει τον Όλσεν να λέει «όχι» στην κεφαλιά του στο 90’ και τον άλλοτε τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να ελέγχει και την κόντρα που έγινε στον Σαράμπια στις καθυστερήσεις. Εντέλει το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Ισπανία να μένει στο μηδέν σε πρεμιέρα Euro για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια.

MVP: Τρομερός ο Ρόμπιν Όλσεν, επενέβη όποτε χρειάστηκε έχοντας καθοριστικές αποκρούσεις. Σημαντικότερη όλων, εκείνη στην κεφαλιά του Μορένο με τη συμπλήρωση 90 λεπτών.

Τα highlights του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε (87’ Ρούιθ), Ρόδρι (66’ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (74’ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα (66’ Μοράτα), Όλμο (74’ Μορένο).

Στον πάγκο: Ντε Χέα, Σάντσεθ, Αθπιλικουέτα, Ντ. Γιορέντε, Γκαρθία, Γκαγιά, Τραορέ.

Σουηδία (Γ. Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75’ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Σ. Λάρσον, Όλσον (84’ Καγιούστ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84’ Μπένγκτσον), Μπέργκ (68’ Κουέσον), Ίσακ (68’ Κλάεσον).

Στον πάγκο: Τζόνσον, Νόρντφελντ, Σβένσον, Ελάντερ, Σέμα, Γιάνσον, Τζ. Λάρσον.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Βοηθοί: Τόμας Κλάντσνικ, Αντράς Κόβατσιτς (Σλοβενία)

4ος: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)

VAR:
 Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία) 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy