“Ξεχάστε τα παιχνίδια πριν τις 18:00 στην Κύπρο” τι είπε για Έρικσεν και FIFpro

Δηλώσεις Σπύρου Νεοφυτίδη...

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ και πρόεδρος της FIFpro, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε σήμερα (14/6) στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το περιστατικό με τον Έρικσεν, την θέση FIFpro και για τις ώρες διεξαγωγής αγώνων στην Κύπρο.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τα περιστατικό με τον Έρικσεν και τη θέση της FIFpro: «Είναι αδιαμφισβήτητο πως όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει σοκαριστεί. Σαν FIFpro είχαμε προειδοποιήσει και ενημερώσει με έρευνες όπου ενημερώναμε τους παίκτες και την UEFA για τους κινδύνους που προκύπτουν με την επιβάρυνση του προγράμματος. Ακόμη και με το Παγκόσμιο στο Κατάρ θα έχουμε επιπλέον επιβάρυνση και οι παίκτες δεν θα κάνουν διακοπές. Είναι επικίνδυνο το να αγωνίζονται σε τέτοιους ρυθμούς για τόσους πολλούς αγώνες».

Για την ενημέρωση που είχε κάνει η FIFpro: «Είχαμε κάνει πολλές αναφορές πριν το Euro. Λήφθηκαν κάποια μέτρα με τις 5 αλλαγές και την επιπλέον εκπαίδευση των γιατρών. Δυστυχώς ο τελευταίος τροχός της άμαξας είναι οι ποδοσφαιριστές και μας απογοητεύει αυτό».

Για τα δεδομένα στην Κύπρο: «Φωνάζουμε από πέρσι γι’ αυτό. Δεν έχουμε πολλά παιχνίδια αλλά έχουμε ακατάλληλες καιρικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακατάλληλα γήπεδα και αποδυτήρια αλλά και γιατροί. Υπάρχουν οδοντίατροι και γυναικολόγοι. Δεν είναι όμως θέμα η ειδικότητα. Πρέπει να έχουν τα κατάλληλα χαρτιά ότι μπορούν να πράξουν συγκεκριμένα πράγματα. Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και απιδινωτή. Μόνο ο γιατρός της εθνικής ομάδας έχει το χαρτί. Ήταν καθοριστική η παρέμβαση της ιατρικής ομάδας αλλά και του συμπαίκτη του στην περίπτωση Έρικσεν. Εμείς σαν ΠΑΣΠ προχωρήσαμε από μόνοι μας και παρέχουμε διπλώματα πρώτων βοηθειών στα μέλη μας μέσα από συνεργασία με τα πανεπιστήμια της χώρας. Έχουμε πέραν των 250 μελών του ΠΑΣΠ που έχουν το δίπλωμα αυτό».

Για το τι θα πράξουμε στην Κύπρο: «Έγιναν ήδη συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΚΟΑ ώστε να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο για τον ορισμό διεξαγωγής των αγώνων και τον τρόπο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για θερμική ανακοπή. Είχαμε 8 περιστατικά λιποθυμίας και 4 κατέληξαν στα νοσοκομεία. Σαν σύνδεσμος δεν θα δεχθούμε να ξεκινήσουν πρωταθλήματα σε ώρες που δεν γίνεται. Πριν τις έξι παιχνίδια να το ξεχάσουν. Πρέπει να βγουν κονδύλια και να φτιάξουν αποδυτήρια, κλιματισμό, τουαλέτες και τα διάφορα. Πρέπει οι κρατικές δομές να σταματήσουν να κάνουν εκπτώσεις σε θέματα υγείας».

Για τις συζητήσεις που υπάρχουν: «Σαν σύνδεσμος πέρσι ήταν ξεκάθαρη η θέση μας πως οι παίκτες δεν θα πρέπει να αγωνιστούν σε ώρες που δεν γίνεται. Μπήκαν τελικά αγωνίστηκαν και είχαμε επιπτώσεις. Νομίζω πως η Ομοσπονδία θα βοηθήσει. Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την Α’ και Β’ κατηγορία, όμως πρέπει να τα βρούμε και για την Γ’ και την ΣΤΟΚ».

 «Σαν σύνδεσμος πέρσι ήταν ξεκάθαρη η θέση μας πως οι παίκτες δεν θα πρέπει να αγωνιστούν σε ώρες που δεν γίνεται. Μπήκαν τελικά αγωνίστηκαν και είχαμε επιπτώσεις. Νομίζω πως η Ομοσπονδία θα βοηθήσει. Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την Α’ και Β’ κατηγορία, όμως πρέπει να τα βρούμε και για την Γ’ και την ΣΤΟΚ».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy