Η βραδιά του Μπαλοτέλι: Πρώτα «σκότωσε» τη Γερμανία, μετά πόζαρε

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων είναι ο πανηγυρισμός του Μπαλοτέλι μετά τα... όργια με τη Γερμανία, το 2012.

Για το πόσο πολύ χαράμισε το ταλέντο του ο Μάριο Μπαλοτέλι έχουν γραφτεί χιλιάδες αράδες. Ο Ιταλός επιθετικός έχει βρεθεί στα 31 του να αγωνίζεται στη Serie B με τη φανέλα της Μόντσα και άπαντες ξέρουν, μέχρι και ο ίδιος, πως θα μπορούσε –και θα έπρεπε- να έχει πετύχει πολλά περισσότερα στην καριέρα του.

Θα υπάρχουν όμως πάντοτε μερικές στιγμές, διαχρονικές, που θα θυμίζουν τι θα μπορούσε να έχει πετύχει ο πολύπειρος φορ. Στιγμές όπως εκείνες της 28ης Ιουνίου του 2012, όταν ο «τρελο-Μάριο» είχε πάρει από το χεράκι την εθνική ομάδα της χώρας του και την είχε οδηγήσει στον τελικό του Euro… περνώντας πάνω από τη Γερμανία. Και να ήταν μόνο τα γκολ… Ήταν και ένας πανηγυρισμός που έμεινε!

Μάριο είσαι…

Ο Μπαλοτέλι έκανε ντεμπούτο στην εθνική Ιταλίας το 2010, λίγο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής και, το 2012, θα είχε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Μπαλοτέλι: Η μεγάλη βραδιά και η... πόζα με τη Γερμανία

Στα 21 του, και έχοντας πανηγυρίσει προσφάτως το πρωτάθλημα Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο νεαρός τότε επιθετικός είχε να ανταγωνιστεί τους Ντι Νατάλε, Τζιοβίνκο και Κασάνο για μία από τις δύο θέσεις στην επίθεση της ομάδας του Τσέζαρε Πραντέλι.

Ο Μάριο κέρδισε φανέλα βασικού στα πρώτα δύο ματς με Ισπανία και Κροατία (αμφότερα 1-1) αλλά δεν έπεισε, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί.

Στο τελευταίο και κρισιμότερο ματς του ομίλου με αντίπαλο την Ιρλανδία ήρθε από τον πάγκο για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 90’ σφραγίζοντας την πρόκριση στους «8».

Πανηγυρίζοντας, ξέσπασε προς τον πάγκο, με τον Μπονούτσι να του καλύπτει το στόμα, γνωρίζοντας πως πιθανότατα θα έμπλεκε με τα όσα φώναζε! Μάριο είσαι…

Γκολ στη… ρουλέτα

Στα προημιτελικά, όπου αντίπαλος θα ήταν η Αγγλία, με τον Πραντέλι να επαναφέρει τον φορ της Σίτι στο βασικό σχήμα. Ο Μπαλοτέλι σπατάλησε μπόλικες ευκαιρίες και το ματς κόλλησε στο 0-0. Μετά από 120 λεπτά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τον Μάριο να εκτελεί το πρώτο για την ομάδα του και να ευστοχεί.

Ο Μοντολίβο αστόχησε όμως για καλή του τύχη το ίδιο έπραξαν και οι Γιανγκ και Κόουλ, με την «σκουάντρα ατζούρα» να φτάνει έτσι στα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντάμωνε με τη Γερμανία.

Η βραδιά του Μάριο

Ο Πραντέλι εμπιστεύτηκε ξανά τον Μπαλοτέλι για το βασικό σχήμα ενάντια στους Γερμανούς. Και αυτή τη φορά, δικαιώθηκε πλήρως.

Στο 20ο λεπτό του ημιτελικού της Βαρσοβίας, ο Κασάνο άδειασε δύο αμυντικούς των «πάντσερ» έβγαλε την μπαλιά, με τον Ιταλό φορ να νικά κατά κράτος τον Μπαντστούμπερ στον αέρα και να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ με κεφαλιά.

Ο «τρελο-Μάριο» όμως δεν έμεινε εκεί. Είχε κι άλλα να πει ή μάλλον να κάνει. Στο 36’, βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, με τον Μοντολίβο να τον βρίσκει με εξαιρετική μπαλιά. Ο Μπαλοτέλι φάνηκε να καθυστερεί, ο Λαμ έδειχνε ότι θα τον προλάβει.

Χιλιοστά προτού πατήσει περιοχή, ο Ιταλός εξαπέλυσε έναν δεξί κεραυνό, δίχως να το σκεφτεί πολύ. Άγαλμα ο Νόιερ, που είχε την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του, για το 2-0.

Η έκσταση του Μπαλοτέλι για το δεύτερο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά του βγήκε κάπως… περίεργα! Έβγαλε τη φανέλα του, έσφιξε τα χέρια του και έμεινε να κοιτά αγριεμένος τον αγωνιστικό χώρο, προτού χαθεί μέσα στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Όλη η ένταση, όλη η αμφισβήτηση, καθώς και τα ρατσιστικά σχόλια που είχε ακούσει στο ματς με την Κροατία, φάνηκαν να αποτυπώνονται μετά το δεύτερο γκολ επί της Γερμανίας. Μετά το ξέσπασμα στο ματς με την Ιρλανδία, το… σόου και ο πανηγυρισμός-ορόσημο στον ημιτελικό.

Η πίεση και η τεσσάρα

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οζίλ στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την ήττα-αποκλεισμό η μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου, με τους Ιταλούς να νικούν με 2-1 και να προκρίνονται στον τελικόΕρωτηθείς για το αν η εμφάνισή του στον ημιτελικό του φέρνει επιπλέον πίεση, ο Μπαλοτέλι είχε αποκριθεί πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ξεκαθαρίζοντας πως η σεζόν ήταν ήδη επιτυχημένη για τον ίδιο λόγω του τίτλου με τη Σίτι!

Ό,τι και να έλεγε ο Μάριο βέβαια, πιθανότατα η έκβαση του τελικού ήταν κατά κάποιον τρόπο προκαθορισμένη. Η Ισπανία του Βιθέντε Ντε Μπόσκε ήταν ασταμάτητη και το τελικό 4-0 έμοιαζε φυσιολογικό, στην τρίτη και τελευταία κούπα της τρομερής «ρόχα» μεταξύ 2008 και 2012.

Ακόμα κι έτσι, ο τότε φορ των «πολιτών» είχε μπει στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης, ενώ τερμάτισε στην κορυφή των σκόρερ, με τρία γκολ, παρέα με τους Φερνάντο Τόρες, Άλαν Τζαγκόεβ, Μάριο Μάντζουκιτς, Μάριο Γκόμες και Κριστιάνο Ρονάλντο. Το βραβείο, είχε πάει στον Ισπανό, λόγω ασίστ. Αυτή, ήταν η πρώτη και τελευταία μεγάλη εμφάνιση του Μπαλοτέλι σε μεγάλο θεσμό με την Ιταλία

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy