Τσέφεριν: «Ποτέ ξανά Euro σαν το φετινό, είναι πολύ περίπλοκο»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ξεκαθάρισε μέσω συνέντευξής του ότι η UEFA δεν πρόκειται να διοργανώσει ξανά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως αυτό που αρχίζει σύντομα, λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων του.

Συνέντευξη στους «New York Times», με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Euro 2020, παραχώρησε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Με τον πρόεδρο της UEFA να επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ανάλογη διοργάνωση όπως η φετινή, η οποία μάλιστα έχει τον εν λόγω τρόπο διεξαγωγής για να εορταστεί η 60ή επέτειος από τη «γέννηση» της!

«Δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ, είναι πολύ περίπλοκο και τώρα είναι ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Τσέφεριν, θέλοντας ουσιαστικά να «μετατοπίσει» την ευθύνη της επιλογής του εν λόγω format στον προκάτοχό του, Μισέλ Πλατινί.

Ο τελευταίος πρότεινε να πάρει αυτή την μορφή το Euro το 2012, όταν η Τουρκία, όντας το μόνο κράτος που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την διοργάνωση, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, με την ελπίδα να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τσέφεριν, λοιπόν, αποφάσισε τότε να συνεχίσει το «έργο» του Πλατινί, αλλά ήδη από το Euro 2024 θα επιστρέψουμε σε μία χώρα, με την Γερμανία να φιλοξενεί την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy