EURO 2020: Ψάχνει το στέμμα της

Το ταλέντο που… ξεχειλίζει στην ομάδα και το πλεονέκτημα της έδρας, κατατάσσει την Αγγλία μεταξύ των… φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020, στόχος που αν επιτευχθεί από τα «Τρία Λιοντάρια» θα δώσει τέλος σε μία αναμονή 55 ετών μακριά από τίτλο σε σημαντική διοργάνωση.

Θα είναι εφέτος η χρονιά της χώρας που επινόησε το παιχίδι; Όλα συνωμοτούν υπέρ της Αγγλίας, αρκεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, να καταφέρει να διαχειριστεί το πλούσιο υλικό του…

Μία πρώτη προσέγγιση των πιθανοτήτων της Αγγλίας:

ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
===========

Ο Σάουθγκεϊτ είχε ήδη μια σταθερή βάση, πάνω στην οποία μπορούσε να χτίσει, μετά την καθοδήγηση της Αγγλίας μέχρι τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αλλά οι νέοι που εμφανίστηκαν από τότε, ειδικά τους τελευταίους 12 μήνες, ήταν συγκλονιστικός και κάνουν πιο έντονο τον… πονοκέφαλο του Αγγλου εκλέκτορα.

Ο 17χρονος Μπέλιγχαμ είναι από αυτούς που έχει καθιερωθεί ως βασικός στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, μαζί με τον 21χρονο Σάντσο. Οι επιθετικοί μέσοι Φόντεν (20 ετών) και Μάουντ (22 ετών) είναι ήδη αστέρια σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, αντίστοιχα, ενώ αγωνίστηκαν στον τελικό του Champions League το Σάββατο (29/05), τη στιγμή που ο 21χρονος Τζέιμς της Τσέλσι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον πρόσφατο τελικό.

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
=======================

Η Αγγλία θα δώσει όλες τις αναμετρήσεις του ομίλου της στο Wembley Stadium, ενώ ο αγώνας της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στο ίδιο στάδιο, αρκεί η ομάδα να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ της.

Με τους ημιτελικούς και τον τελικό να διεξάγονται επίσης στο Wembley, υπάρχει η πιθανότητα η Αγγλία να δώσει -εφόσον προκριθεί- μόνο έναν αγώνα – στους προημιτελικούς – μακριά από το «σπίτι» της.

Εντός έδρας, η Αγγλία έχει νικήσει τις 18 από τις 24 αναμετρήσεις της από την ημέρα που ανέλαβε ο Σάουθγκεϊτ την ομάδα στα τέλη του 2016, μετρώντας μόλις δύο ήττες.

Υπενθυμίζεται, ότι τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν κατακτήσει τον μοναδικό μεγάλο τίτλο τους, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, στο «σπίτι» τους, ενώ φιλοξενώντας το Euro 1996 έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι.

ΑΝ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΣΩΘΗΚΕ…
=====================================================

Το μεγάλο… ελάττωμα της Αγγλίας στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η αδυναμία της μεσαίας γραμμής να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας.

Οι κεντρικοί μέσοι παραμένουν ο πιο αδύναμος κρίκος της ομάδας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Σάουθγκεϊτ έχει βρει τη λύση. Ο Ντεκλάν Ράις έχει πλέον καθιερωθεί στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και ο Μάουντ έχει προωθηθεί μπροστά ως δημιουργός. Την υπόλοιπη… δουλειά αναμένεται να αναλάβει ο Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), αν και είχε προβλήματα φυσικής κατάστασης σε μεγάλες περιόδους της εφετινής σεζόν.

Αυτό το τρίο συγκεντρώνει λίγο απ` όλα – ηγεσία, ενέργεια, κίνηση – αλλά υπάρχει μια πτώση στην ποιότητα των αναπληρωματικών (σ.σ. Κάλβιν Φίλιπς – Λιντς).

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΕΪΝ
==============

Ο αρχηγός της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, ήταν ο πρώτος σκόρερ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, πρώτος σκόρερ στην εφετινή Premier League, ενώ στα πλεονεκτήματα του ξεχωρίζει η ικανότητά του να απειλεί τόσο από κοντινή απόσταση, όσο και έξω από την περιοχή, εκτελώντας με το δεξί, αλλά και το αριστερό πόδι.

Με 34 γκολ από το ντεμπούτο του στην Αγγλίας το 2015, ο Κέιν φαίνεται σίγουρος ότι θα καταρρίψει το ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ με 53 συνολικά στην Εθνική Ομάδα, αν φυσικά παραμείνει μακριά από τραυματισμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy