Ο μισθός και τα ωφελήματα των νέων Βουλευτών

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία χθες Κυριακή να διαλέξουν τους αντιπροσώπους τους στη Βουλή. Η ετυμηγορία του λαού δόθηκε και από σήμερα και για τα επόμενα πέντε χρόνια η χώρα μας θα έχει 56 νέους Βουλευτές.

Ποια θα είναι η μισθοδοσία των νέων Βουλευτών; Καταρχάς οι βουλευτές δεν θα περιορίζονται μόνο στο έργο της νομοθετικής εξουσίας, αλλά θα μπορούν να ασκούν και άλλο επάγγελμα ανεβάζοντας τα εισοδήματά τους.

Όσον αφορά την μισθοδοσία τους, σύμφωνα με έρευνα της βουλής, με στοιχεία του 2017, που είναι σε ισχύ και σήμερα,  η μηνιαία αποζημίωση των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων συνίσταται από: μισθό € 3.640,83, επίδομα παραστάσεως €1.945,75, επίδομα γραμματειακής υποστήριξης € 1.025,16, οδοιπορικά €580,92 και ο ετήσιος μικτός μισθός είναι €43.683.

Στις μηνιαίες αποκοπές των βουλευτών, υπάρχει ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά για σύνταξη χηρείας, σχέδιο σύνταξης αξιωματούχων, εισφορά ΓΕΣΥ, κομματική εισφορά, η οποία διαφέρει από κόμμα σε κόμμα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy