Η Ατλέτικο «ακουμπάει» το τρόπαιο, η Ρεάλ ελπίζει στην ανατροπή

Βγαίνει ο πρωταθλητής στη La Liga

Γύρω στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (22/5) θα γίνει γνωστός ο πρωταθλητής Ισπανίας για την περίοδο 2020-21 και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τίτλος θα… μείνει στη Μαδρίτη. Η Ατλέτικο, που οδηγεί την κούρσα της La Liga από τον Δεκέμβριο, κρατάει τις τύχες της στα δικά της χέρια, αφού μία νίκη επί της Βαγιαδολίδ στο “Χοσέ Θορίγια” θα της χαρίσει το τρόπαιο για ενδέκατη φορά στην ιστορία της, πρώτη μετά το 2014. Αν, όμως, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε “στραβοπατήσει”, η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να διατηρήσει το “στέμμα”, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα νικήσει στο “Αλφρέδο ντι Στέφανο” τη Βιγιαρεάλ.

Η 38η και τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος βρίσκει την Ατλέτικο με προβάδισμα δύο βαθμών έναντι των “μερένγκες”, που είναι οι μόνοι που απειλούν τους “ροχιμπλάνκος”. Έχοντας το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία, η Ρεάλ χρειάζεται νίκη και ισοπαλία ή ήττα της συμπολίτισσάς της για να πετύχει την ανατροπή. Οι “κολτσονέρος” παίρνουν το πρωτάθλημα με νίκη ή με απώλεια βαθμών της “βασίλισσας”.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι καμία από τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου δεν αντιμετωπίζει αδιάφορο αντίπαλο. Η Βαγιαδολίδ βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και το πιθανότερο είναι να υποβιβαστεί, αν όμως νικήσει την Ατλέτικο έχει ελπίδες παραμονής, εφόσον η Ουέσκα ηττηθεί από τη Βαλένθια και η Έλτσε δεν νικήσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αν τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς δεν την ευνοήσουν, η Βαγιαδολίδ υποβιβάζεται ούτως ή άλλως και σε αυτή την περίπτωση πιθανόν η αποστολή των “ροχιμπάνκος” να απλουστευθεί.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ αντιμετωπίζει μία ομάδα που ξέρει ότι θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη, αλλά μπορεί να βρεθεί σε οποιαδήποτε από τις τρεις διοργανώσεις της UEFA! Αν χάσει στη Μαδρίτη, το “κίτρινο υποβρύχιο” μένει έβδομο και θα παίξει στο Europe Conference League, εκτός αν την προσεχή Τετάρτη (26/5) νικήσει στο Γκντανσκ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατακτήσει το Europa League, οπότε παίρνει απευθείας εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Για να εξασφαλίσει θέση στο επόμενο Europa League, η Βιγιαρεάλ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την ισόβαθμή της Μπέτις (παίζει στο Βίγκο με τη Θέλτα) ή να νικήσει τη Ρεάλ και παράλληλα η Σοσιεδάδ να χάσει βαθμούς στην Παμπλόνα, απέναντι στην Οσασούνα. Βεβαίως, είναι πολύ πιθανό ο Ουνάι Έμερι να προφυλάξει παίκτες ενόψει Γκντανσκ, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των “μερένγκες”.

Στη μάχη της παραμονής, η Εϊμπαρ έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία και η Βαγιαδολίδ, όπως προαναφέρθηκε, χρειάζεται έναν δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα έχει πλεονέκτημα σχεδόν σε όλες τις ισοβαθμίες και σώζεται 100% με νίκη επί της Βαλένθια ή αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Έλτσε. Υποβιβάζεται μόνο με δική της ήττα, νίκη της Βαγιαδολίδ επί της Ατλέτικο και τουλάχιστον ισοπαλία της Έλτσε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ή σε ένα ακραίο σενάριο, όπου η υποβιβασμένη Εϊμπάρ θα νικήσει την Μπαρτσελόνα και θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία με τους Βάσκους και την ομάδα του Αλικάντε (σε αυτή την περίπτωση ευνοείται η Έλτσε).

Η αυλαία της χρονιάς στη La Liga θα πέσει την Κυριακή 23/5 με δύο βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:

 

Λεβάντε-Κάντιθ                2-2
Θέλτα-Μπέτις                  22/05
Εϊμπαρ-Μπαρτσελόνα            22/05
Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο        22/05
Ουέσκα-Βαλένθια               22/05
Οσασούνα-Σοσιεδάδ             22/05
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ       22/05
Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης  22/05
Γρανάδα-Χετάφε                23/05
Σεβίλη-Αλαβές                 23/05

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Ατλέτικο Μαδρίτης 83 -Champions League-
Ρεάλ Μαδρίτης     81 -Champions League-
Μπαρτσελόνα       76 -Champions League-
Σεβίλλη           74 -Champions League-
Σοσιεδάδ          59
Μπέτις            58
Βιγιαρεάλ         58
Θέλτα             53
Αθλέτικ Μπιλμπάο  46
Γρανάδα           45
Οσασούνα          44
Κάντιθ            44 -38αγ.
Βαλένθια          42
Λεβάντε           41 -38αγ.
Αλαβές            38
Χετάφε            37
Ουέσκα            33
Έλτσε             33
Βαγιαδολίδ        31
Εϊμπαρ            30 -Υποβιβασμός-

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy