Η Ρωσία ανοίγει τα σύνορά της σε ξένους οπαδούς για το Euro 2020

Η Ρωσία θα επιτρέψει σε ξένους κατόχους εισιτηρίων για τους αγώνες του Euro 2020 που θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη, να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα για να παρακολουθήσουν το τουρνουά, ανέφερε η οργανωτική επιτροπή της πόλης την Πέμπτη (20/05).

Η ρωσική κυβέρνηση έχει επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην «εισόδους» ξένων στη χώρα λόγω της πανδημίας της Covid-19, επιτρέποντας μόνο σε πολίτες χωρών με τις οποίες έχει «επανασυνδεθεί» μέσω διεθνών πτήσεων να διασχίσουν τα σύνορά της.

«Στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, η κυκλοφορία των ανθρώπων έχει μειωθεί σοβαρά. Είχαμε συναντήσεις με τις ομοσπονδιακές αρχές και καταφέραμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε όσους έρχονται στην Αγία Πετρούπολη για διακοπές που συνδέονται με το ποδόσφαιρο αυτό το καλοκαίρι» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Αλεξέι Σορόκιν.

Ο Σορόκιν πρόσθεσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι του τουρνουά και οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς ασφαλείας και τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Η οργανωτική επιτροπή δήλωσε ακόμη ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες βίζας για ξένους αξιωματούχους του της UEFA, εθελοντές, εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και άλλους συμμετέχοντες στο τουρνουά.

Η Αγία Πετρούπολη, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα μπορέσει να «ανοίξει» το 50% της χωρητικότητας του γηπέδου της για το Euro 2020, θα φιλοξενήσει επτά αγώνες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός προημιτελικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy