Ο τελευταίος… χορός των δύο “γερουσιαστών” της Γιουβέντους

Ξεχωριστός θα είναι ο αυριανός τελικός του Coppa Italia με την Αταλάντα (22:00, “Mapei Stadium”) για δύο παίκτες της Γιουβέντους, τον 43χρονο Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον 36χρονο Τζόρτζιο Κιελίνι, των δύο «γερουσιαστών» της «Γηραιάς Κυρίας».

Για τον πρώτο θα είναι σίγουρα ο τελευταίος αγώνας του με την ομάδα του Τορίνο, για τον δεύτερο πιθανότατα.
Μαζί οι δύο τους έχουν κατακτήσει συνολικά 43 τρόπαια και θέλουν μπροστά στους 4.300 φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο να πανηγυρίσουν ακόμη ένα.

Ο Μπουφόν έχει ήδη επισημοποιήσει την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν: ή θα συνεχίσει με άλλη ομάδα ή ενδέχεται να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο και, όπως αναφέρεται σήμερα, να αναλάβει θέση στην εθνική Ιταλίας. Αν κατακτήσει, πάντως, αύριο το τρόπαιο, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μαντσίνι με έξι Κύπελλα. Ο Κιελίνι, από την άλλη πλευρά, δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον σύλλογο, αλλά είναι πιθανό αυτή να είναι η τελευταία σεζόν του ως ποδοσφαιριστής.

Αμφότεροι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, αγωνίστηκαν μόνο σε τρεις ομάδες στη μακρά καριέρα τους: ο Μπουφόν, ο οποίος ξεκίνησε στην Πάρμα το 1995, έφτασε στη Γιουβέντους το 2001 και παρέμεινε συνεχώς, εκτός από μία σεζόν στη Παρί Σεν Ζερμέν (2018-19). Συνολικά αγωνίστηκε στους «μπιανκονέρι» για 19 σεζόν, έχοντας κατακτήσει 4 Κύπελλα Ιταλίας και 6 Σούπερ Καπ, εκτός από 10 πρωταθλήματα και έναν τίτλο στη Serie B. Έχει πανηγυρίσει επίσης ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ με την Πάρμα, φτάνοντας συνολικά τα 23 τρόπαια.

Ο Κιελίνι έφυγε από τη Λιβόρνο το 2000 και, εκτός από μια πολύ σύντομη περίοδο δανεισμού στη Φιορεντίνα, φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους για 17 σεζόν, με την οποία έχει καταγράψει 533 συμμετοχές, 36 γκολ και 19 τρόπαια (έναν τίτλο στη Serie B, 9 πρωταθλήματα Serie A, 5 Σούπερ Καπ και 4 Κύπελλα Ιταλίας). Με την Λιβόρνο κατέκτησε ένα πρωτάθλημα στη Serie C, έχοντας φτάσει συνολικά στα 20.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy