Όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν νίκησε την… βαρύτητα

Ήταν 15 Μάϊου 2002, μία από τις κορυφαίες βραδιές εκείνης της χρονιάς για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, καθώς στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, διεξήγετο ο τελικός του Champions League, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης των σπουδαίων «αστέρων» με επικεφαλής τον Ζινεντίν Ζιντάν και την Λεβερκούζεν του Μίκαελ Μπάλακ.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με τον Ραούλ στο 8ο λεπτό, ο Λούσιο ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα και λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, σημειώθηκε το θεαματικότερο γκολ στην Ιστορία των τελικών της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης. Ενα γκολ που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη όλων όσοι το παρακολούθησαν, είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεόρασης, είτε εκ των υστέρων…

Πέρασαν κιόλας 19 χρόνια, λοιπόν, από την στιγμή που ο Ρομπέρτο Κάρλος βγάζει παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, επιχειρώντας να βρει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς του κι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, βρίσκεται λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Μπουτ και, καταρρίπτοντας αρκετούς από τους… νόμους της φυσικής και της γεωμετρίας, γέρνει με τέτοιον τρόπο το σώμα του, ώστε να υποδεχθεί την μπάλα αριστοτεχνικά πάνω στο αριστερό κουντουπιέ και -στηριζόμενος στο δεξί πόδι- να την στείλει στο «παραθυράκι» του Γερμανού τερματοφύλακα, γράφοντας Ιστορία….

Οι «μερένχες» νίκησαν τελικά με 2-1 και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά αυτό που θα μείνει από εκείνη την βραδιά, είναι η εκπληκτική στάση σώματος του Ζιντάν. Σήμερα, 19 χρόνια μετά, ο «Ζιζού» έχει επιστρέψει -για δεύτερη φορά- στην Ρεάλ ως προπονητής και έχει δώσει ήδη στους Μαδριλένους τρία Champions League.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy