Τιμώρησε την Τσέλσι και σήκωσε ιστορική κούπα η Λέστερ!

Με μια απίθανη γκολάρα του Τίλεμανς, η Λέστερ επικράτησε 1-0 της φλύαρης Τσέλσι στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Το έκανε κι αυτό! Πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η απίθανη Λέστερ φτάνει σε ένα ακόμα μεγάλο τρόπαιο!

Οι «αλεπούδες» επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι σε έναν δραματικό τελικό που διεξήχθη παρουσία 21.000 περίπου φιλάθλων στο «Γουέμπλεϊ» και για πρώτη φορά στην ιστορία τους στέφονται Κυπελλούχοι Αγγλίας!

Η ομάδα του Ρότζερς ήταν πιο αποτελεσματική από τους φλύαρους Λονδρέζους και βρήκε το πολυπόθητο γκολ με καταπληκτικό σουτ του Τίλεμανς στο 63’. Δοκάρι (78’) και… VAR (89’) σταμάτησαν τους παίκτες του Τούχελ από την ισοφάριση.

Η Λέστερ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο του κυπέλλου Αγγλίας, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016, καθώς είχε μετάσχει άλλες τέσσερις φορές στον τελικό, χωρίς να πανηγυρίσει μετά τη λήξη του. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η Λέστερ έφτασε για τελευταία φορά στον τελικό το μακρινό 1969, όταν ακόμη ήταν αγέννητος, εκτός από το τρέχον ρόστερ της, και ο νυν προπονητής της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς (σ.σ. ο Βορειο-ιρλανδός ήρθε στον κόσμο στις 26 Ιανουαρίου 1973)!

Η Τσέλσι έπαιξε σήμερα στον τέταρτο τελικό Κυπέλλου μέσα στην τελευταία πενταετία και συνολικά 15ο στην Ιστορία της. Στις προηγούμενες 14 φορές που έδωσε το «παρών» στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού, κατέκτησε οκτώ οκτώ τρόπαια, με τελευταίο αυτό του 2018. Επαιξε τελικό για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πέρσι το έχασε από την Αρσεναλ και φέτος από τη Λέστερ.

Ο σημερινός(15/5) τελικός διεξήχθη παρουσία κοινού, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας εντάχθηκε σε μια σειρά «πιλοτικών» εκδηλώσεων, οι οποίες θα «ανοίξουν το δρόμο» για την οριστική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μετά την πανδημία. Ετσι επιτράπηκε σε περίπου 21.000 να παρακολουθήσουν από τις κερκίδες του φημισμένου Γουέμπλεϊ τον τελικό του Κυπέλλου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy