Στα 3,1 δισ. η αξία της Ρεάλ, στα 10,9 δισ. όλης της Primera

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αξία 3,130 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Μπαρτσελόνα 3,044 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση LaLiga Stock Market, την πρώτη που μετρά την τιμή αγοράς των ισπανικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης, Mundo Deportivo, η σχετική έκθεση πραγματοποιήθηκε από την 2Playbook, μια επιχειρηματική πλατφόρμα για τον αθλητικό κλάδο, και την Territorio Gaming, μια εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στη βιομηχανία αθλητικών και eSports.

Η έκθεση μελέτησε πέντε πτυχές: οικονομική, αθλητική, κοινότητα, ψηφιακός μετασχηματισμός και κοινωνικός αντίκτυπος.

Η σχετική έκθεση εξηγεί ότι η αξία όλων των συλλόγων της Primera Division ανέρχεται σε 10,904 δισ. ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης αποτελούν το 67% αυτής της αξίας, προσθέτοντας στις δύο πρώτες τα 1,134 δισεκατομμύρια των «ροχιμπλάνκος». Αυτές οι τρεις ομάδες είναι οι μόνες που η αξία αγοράς τους ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Η μέση αξία μιας ομάδας πρώτης κατηγορίας (Santander League) είναι 172,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ της δεύτερης (SmartBank League) είναι 25,8 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy