Έγραψε ιστορία και πάει να το σηκώσει η υπερηχητική Σίτι!

Η... υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι ντούμπλαρε τις νίκες της απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-0) και με συνολικό 4-1 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League.

Πώς να το χάσει; Η Μάντσεστερ Σίτι παρέδωσε και πάλι μαθήματα ποδοσφαίρου, ντούμπλαρε τις νίκες της απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-0) και με συνολικό σκορ 4-1 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Champions League.
Ηγέτης ο Μαχρέζ με δύο γκολ και βράχος ο Ντίας που έδειξε ότι είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε κεντρικό αμυντικό (ελέω της απουσίας του Φαν Ντάικ), με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα για ακόμη μια φορά και να φορτσάρει για την πρώτη κούπα μετά από αυτή με την Μπαρτσελόνα το 2011.
Πλήρωσε τον τραυματισμό του Εμπαπέ, που είδε όλο το ματς από τον πάγκο η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία σε μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου έπαιξε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντι Μαρία.
Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-4-2 ξανά η Σίτι, με τον Έντερσον κάτω από τα δοκάρια και τους Γουόκερ, Ντίας, ΣΤόουνς, Ζιντσένκο στην άμυνα. Φερναντίνιο, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Σίλβα η τετράδα στα χαφ, με τους Φόντεν-Μαχρέζ σε ρόλο… ψευτοενναριών.
Με 4-3-3 από την άλλη η Παρί, έχοντας τον Νάβας στο τέρμα και τους Φλορέντσι, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ντιαλό στην άμυνα. Βεράτι, Παρέδες, Ερέρα η τριάδα στα χαφ, έχοντας τους Ντι Μαρία, Νεϊμάρ να πλαισιώνουν τον Ικάρντι στην επίθεση.
Το ματς
Φρενήρης ο ρυθμός από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα στο 6′ για χέρι του Ζιντσένκο, αλλά το VAR να ανατρέπει σωστά την απόφαση και να συνεχίζει το παιχνίδι. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Σίτι, αφού στο 11ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ και στην υπόθεση πρόκριση με τον Μαχρέζ να σκοράρει με ωραίο διαγώνιο πλασέ μετά το στρώσιμο της μπάλας από την κόντρα στο σουτ του Ντε Μπρόινε.
Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι από πολύ νωρίς για τη Σίτι, με την Παρί να μην έχει το καθαρό μυαλό και την… σπιρτάδα του Εμπαπέ, που λόγω τραυματισμού έβλεπε το ματς από τον πάγκο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μέσα σε όλα αυτά βάλτε την top class παρουσία του Ντίας στα μετόπισθεν, ο οποίος βρισκόταν… παντού στον αγωνιστικό χώρο του “Έτιχαντ” και έδειχνε άλλη μια φορά γιατί δαπάνησε η ομάδα του Μάντσεστερ περίπου 60 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα. Μια κεφαλιά του Μαρκίνιος στο δοκάρι ήταν ό,τι καλύτερο παρουσίασε η Παρί στο πρώτο μέρος, με τον Βραζιλιάνο να προσπαθεί για ένα ακόμη ματς να βγει… μπροστά αλλά να μην έχει άξιους συμπαραστάτες και μόνο την Ντι Μαρία να προσπαθεί να δημιουργήσει μπροστά, με τους Ικάρντι-Νεϊμάρ να είναι καλά κλεισμένοι.
Η Παρί έψαχνε δύο γκολ για παράταση και τρία για πρόκριση, ο Πεπ ήξερε πως οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν με κάθε τρόπο ένα γρήγορο γκολ και με άριστο στήσιμο στην επανάληψη δεν τους επέτρεψε να μπουν στο παιχνίδι. Πίεση ψηλά, ορισμένες φορές ακόμη και με οκτώ παίκτες κάτω από τη σέντρα, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα. Οι τρομερές τοποθετήσεις του Ντίας σε ορισμένες τελικές των Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Βεράτι που πήγαιναν προς εστία δεν επέτρεψε στους Παριζιάνους να σκοράρουν και στο 63ο λεπτό η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Φόντεν να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Μαχρέζ να σκοράρει, για να καθαρίσει τη δουλειά (2-0). Η Σίτι ζούσε ιστορικές στιγμές, η Παρί δεν κατάφερε για δεύτερη σερί χρονιά να φτάσει τελικό, ενώ τελείωσε το ματς και με παίκτη λιγότερο με τον Ντι Μαρία να κάνει σκληρό φάουλ στον Φερναντίνιο και να… υπογράφει τον δίκαιο κατά τα άλλα αποκλεισμό για την ομάδα του.
MVP: Ο Μαχρέζ είναι ο κομβικός παίκτης για τη Σίτι στους δύο ημιτελικούς, όντας εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Έχει τα τρία από τα τέσσερα γκολ στα ημιτελικά και παίρνει από το χέρι την Σίτι στον τελικό, κερδίζοντας τον τίτλο στο νήμα από τον αψεγάδιαστο Ντίας.
Η σφυρίχτρα: Στον Μπιορν Κάιπερς  καταλογίζεται η λάθος απόφαση να δώσει πέναλτι στο 6ο λεπτό υπέρ της Παρί, αλλά ευτυχώς υπάρχει το VAR και τον διόρθωσε. Κατά τα άλλα πέρασε σχετικά απαρατήρητος, ενώ σωστά αποβάλει τον Ντι Μαρία.

 

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy