Ντελ Πιέρο και Λίπι για την προεδρία της Γιουβέντους

Συνεχίζεται η αντίδραση των φιλάθλων στην Ιταλία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, στο σχέδιο της European Super League

Ο Ανιέλι παραιτήθηκε από την προεδρία του European Club Association (ECA) και παραμένει η φημολογία πως είναι πολύ πιθανό η όλη αποτυχημένη διαδικασία με την ESL να φέρει άμεσα εξελίξεις και στην προεδρία της Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους μέχρι στιγμής δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για την επικείμενη αποχώρηση του Ανιέλι, αλλά η εφημερίδα «Il Messaggero» αναφέρει πως υποψήφιοι για το πόστο του προέδρου πιθανώς να είναι οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Μαρτσέλο Λίπι.

Ο πρώτος μεγαλούργησε με την «Κυρία» από το 1993 μέχρι το 2012, ενώ ο δεύτερος την οδήγησε ως προπονητής στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων κι ενός Champions League. Εκτός από το ομιχλώδες διοικητικό περιβάλλον, η Γιουβέντους καλείται να εξισορροπήσει και τα οικονομικά της, καθώς σημείωσε ρεκόρ ζημιών 113,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 και το χρέος της είχε «απογειωθεί» στα 357,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy