Έρευνα UEFA κατά του Ιμπραΐμοβιτς!

Η UEFA προσέλαβε έναν επιθεωρητή στην πειθαρχική επιτροπή προκειμένου να αρχίσει έρευνα κατά του Σουηδού επιθετικού Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σχετικά με το «φερόμενο οικονομικό συμφέρον του σε μια στοιχηματική εταιρεία», όπως έκανε γνωστό η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» ανέφερε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι ο 39χρονος σταρ της Μίλαν είναι μέτοχος της εταιρείας στοιχημάτων Bethard με την οποία συνεργάστηκε το 2018.

Ο κώδικας δεοντολογίας της FIFA αναφέρει ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να έχει συμφέροντα σε οντότητες ή εταιρείες που «προωθούν, μεσολαβούν, οργανώνουν ή διεξάγουν στοιχήματα, τυχερά παιχνίδια, λαχειοφόρους αγορές ή παρόμοιες εκδηλώσεις ή συναλλαγές που σχετίζονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες και διοργανώσεις».

Ο Ιμπραΐμοβιτς αποχώρησε από την Εθνική Σουηδίας μετά το Euro 2016, αλλά επέστρεψε σ΄ αυτήν για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο μήνα, ενώ έπαιξε επίσης στο Europa League με την Μίλαν.

Εάν κριθεί ένοχος θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων (109.373 δολάρια) και θα του απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα που να σχετίζεται με το ποδόσφαιρο το πολύ για τρία χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα ο παίκτης υπέγραψε τη μονοετή επέκταση της συνεργασίας του με την Μίλαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy