Αποτελεσματικός με ουσία πήρε τη νίκη, έπιασε κορυφή και συνεχίζει

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΚ 3-1

Με ουσία και αποτελεσματικότητα ο Απόλλωνας ευτύχησε να πάρει μια πάρα πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο Τσίρειο με 3-1 και συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο. Ντένιτς, Φιλιώτης και Μπίσεσβαρ “κτύπησαν” στα κατάλληλα σημεία και έδωσαν στους γαλάζιους την υπερπολύτιμη νίκη που τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογία αναμένοντας το αυριανό παιχνίδι της Ομόνοιας κόντρα στην ΑΕΛ!

Καλύτερα μπήκε η ΑΕΚ στον αγώνα αφού απαλλαγμένη από κάθε άγχος, πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας και δυσκόλευε αρκετά τη μεσοαμυντική γραμμή του Απόλλωνα. Οι “γαλάζιοι” είχαν δύο καλές προϋποθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Νταμπό να μην μπορεί να απειλήσει, ενώ η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου 25λεπτου άνηκε στην ΑΕΚ με τον Ακοράν να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ως από “μηχανής Θεός” ο Γκεριέρ έσωσε τον Απόλλωνα!

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πιο επιθετική και με τον Ακοράν έχασε ακόμα μια ευκαιρία με τον Γκεριέρ να σώζει και πάλι ενώ στο 41΄είχαμε την αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του Ντιγκινί. Στο 43΄ο Ντένιτς που έγινε αποδέκτης της μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το μονοκόμματο σουτ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Νταμπό απέκρουσε ο Μολ. Οι “γαλάζιοι” ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0, ότι καλύτερο.

Με γκολ μπήκε η ΑΕΚ στην επανάληψη, αφού μόλις στο 47΄, ο Ακοράν που έγινε αποδέκτης της μπάλας με σουτ και παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 50΄η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ναούμ, που σημάδεψε το δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Ο Απόλλωνας έδειχνε να τα έχει χαμένα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Αφού πέρασε ένα δεκάλεπτο ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία στην προσπάθεια του να αντιδράσει, όταν ο Νταμπό έδωσε στον Μπίσεσβαρ που πλάσαρε αλλά ο Μολ έσωσε. Στο 60΄ο Φιλιώτης αφού η μπάλα τον βρήκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα του Μολ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει αυτή τη φορά.

Η ψυχολογία πλέον είχε αλλάξει άρδην για να έρθει ο Μπίσεσβαρ στο 66΄και να κάνει με πλασέ το 3-1, κάτι που έκανε το έργο των “γαλάζιων” πολύ πιο εύκολο για να πάρει τη νίκη. Στο 74΄η ΑΕΚ απείλησε και πάλι με τον Γιοβάνοβιτς εξουδετερωμένο, όμως ο Γιούστε έσωσε τον Απόλλωνα πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν είχε κάτι το αξιόλογο με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να κρατάνε το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα και την ήττα. Μετά και τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 3-1 και να συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο!

Κίτρινες: Χάμπος, Ματέι /

Απόλλωνας: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Γκεριέρ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Χάμπος(71΄Μάρκοβιτς), Ντένιτς, Ματέι(76΄Σακέττι), Φιλιώτης(76΄Ψύχας), Ντιγκινί(41΄Μπίσεσβαρ) και Νταμπό(71΄Μπένσοπ).

ΑΕΚ: Μολ, Αντωνιάδης, Σπιρόφσκι(68΄Τολεμές), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Νάντο(83΄Καλαιτζής), Χέιτλι, Φερνάντεθ, Γκονζάλεθ, Ιωάννου(89΄Σούτερντεν) και Ναούμ(68΄Σπόλιαριτς).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy