Στα… άδυτα της Μπάγερν Μονάχου

Η ανακοίνωση για την αναχώρηση του Χανς Ντίτερ Φλικ από την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, δίνει την δυνατότητα στον γερμανικό Τύπο να αποκαλύψει ορισμένα από τα «μυστικά» των αποδυτηρίων των Βαυαρών.

Η «Bild» αναφέρει χαρακτηριστικά, την εξαιρετική σχέση που έχει ο Φλικ με τους ποδοσφαιριστές του, δεδομένου πως είναι αρκετά «χαλαρός» σχετικά με την καθυστέρηση άφιξης στην προπόνηση ή την χρήση των κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, ο Γερμανός τεχνικός, έκανε σχεδόν τα πάντα για να κάνει ευκολότερη την ζωή των ποδοσφαιριστών του και ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία προσπαθούσε να κρατά τους παίκτες μακρυά από το σπίτι τους, το λιγότερο δυνατό.

Μια… ευελιξία που έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες που θεσπίστηκαν στα αποδυτήρια της Μπάγερν κατόποιν σχετικής συμφωνίας με τις «παλιοσειρές» της ομάδας, όπως ο Μάνουελ Νόϊερ, ο Τόμας Μίλερ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Νταβίντ Αλάμπα και ο Τζόσουα Κίμιχ. Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για το… πτύειν στα αποδυτήρια ή στο προπονητικό κέντρο, για μή έλευση σε συνάντηση μάρκετινγκ, απρεπούς ένδυσης σε δημόσιες εμφανίσεις και καθυστέρηση στην προπόνηση. Επίσης, προβλέπεται πρόστιμο 2.000 ευρώ για άρνηση υπογραφής αυτογράφου σε φιλάθλους. Ισως το πιό… περίεργο πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ, είναι αυτό που επιβάλεται σε περίπτωση που κάποιος παίκτης φθάσει στο προπονητικό κέντρο, οδηγώντας οποιοοδήποτε αυτοκίνητο πλην της εταιρείας Audi, που είναι μέτοχος και χορηγός του βαυαρικού συλλόγου. Οπως συνέβη πρόσφατα με τον Κίνγκλσλεϊ Κομάν, ο οποίος στάθμευσε την Mercedes του, έξω από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Παράλληλα, η «Bild» αποκαλύπτει πως στους παίκτες της Μπάγερν, απαγορεύεται ρητώς ο στοιχηματισμός, ενώ είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μια δίαιτα σύμφωνα με την πρακτική του αθλητισμού υψηλού επιπέδου και να ζητήσουν την άδεια του συλλόγου εάν θελήσουν να ασκήσουν μια επικίνδυνη δραστηριότητα αναψυχής. Ταυτόχρονα, οι παίκτες δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτουν εσωτερικές πληροφορίες ή γενικά να τις διαβιβάζουν σε τρίτους. Όλες οι συνεντεύξεις πρέπει να γίνουν κατόπιν συνεννόησης με τον σύλλογο και να εγκριθούν από το τμήμα επικοινωνίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτές τις ρήτρες, προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα, όπως ποσό ίσο με έναν μηνιαίο μισθό.

Ενδεικτικό της αυστηρότητας αυτού του εσωτερικού κανονισμού, είναι το πρόσφατο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κορεντέν Τολισό. Ο Γάλλος άσος, έκανε στο σπίτι του τατουάζ χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα, ανήρτησε το… κατόρθωμα του στο Instagram και κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy