Χ. Κληρίδης: Αντισυνταγματικός ο έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός

Εφ΄ όσον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός, εξ ίσου αντισυνταγματικός είναι και ο εμβολιασμός ο οποίος καθίσταται υποχρεωτικός εμμέσως, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Κληρίδης, σχολιάζοντας την αναφορά του Υπουργού Υγείας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του νέου lockdown, ανέφερε πως με την άρση τους στις 10 Μαΐου  «σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1 η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες».
Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε πως ο Υπουργός διατύπωσε μια πρόθεση χωρίς να υπάρχει κάτι δεσμευτικό επί του παρόντος καθώς δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε για τα νέα μέτρα.
Όπως εξήγησε, η μεταφορά του συστήματος της «πράσινης κάρτας» για την καθημερινότητα, δεν ενδείκνυται.
Η «πράσινη κάρτα» λέει ότι για να ταξιδέψεις είναι απαραίτητο είτε rapid τεστ είτε PCR τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, η μεταφορά αυτού του συστήματος για την καθημερινότητα, είναι ένα δυσανάλογο μέτρο, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Είναι άλλο να πρέπει κάποιος είτε να υποβληθεί σε τεστ είτε να είναι εμβολιασμένος για να ταξιδέψει και άλλο για να μεταβεί για ψώνια ή σε χώρους εστίασης.
Πρόκειται τόνισε, για μια κάκιστη μεταφορά ενός μέτρου για άλλες καταστάσεις στην καθημερινότητά και παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής διότι υπερβαίνει το μέτρο της αναλογικότητας.
Ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως εάν βάσει διατάγματος ισχύσει το εν λόγω μέτρο, τότε θα υπάρξει σωρεία αγωγών από πολίτες.
sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy