Ο φοβερός τρόπος που έδινε κίνητρο στους παίκτες του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (video)

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήξερε πώς να πάρει το μέγιστο από τους παίκτες του

Πέρα από εξαιρετικός προπονητής σε θέματα τακτικής, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε τον τρόπο να «φτιάχνει» τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο ντοκιμαντέρ για την πορεία του, που έχει σκηνοθετήσει ο γιος του, Τζέισον, και το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου, ο θρυλικός τεχνικός αποκαλύπτει πώς κατάφερνε να πάρει το μέγιστο από τους ποδοσφαιριστές του.

«Καθόμουν και σκεφτόμουν τρόπους που θα μιλήσω στους παίκτες και θα με ακούσουν. Για μένα είχε μεγάλη σημασία να μην ξεχνούν από πού έρχονται. Τους μιλούσα για ανθρακωρύχους, λιμενεργάτες και άλλα επαγγέλματα μόχθου ανθρώπων που έχουν φτωχική καταγωγή. Ρωτούσα τους παίκτες μου ‘τι δουλειά έκανε ο παππούς σου ή ο πατέρας σου’. Ήθελα να τους βγάλω το συναίσθημα πως ό,τι έκαναν οι πρόγονοί τους ήταν ένα κομμάτι και των ιδίων. Κι ότι έπρεπε να δείξουν αντάξιοι αυτής της σημασίας της καταγωγής τους. Πιστεύω πως με βάση και τους τίτλους που κατακτήσαμε, μέτρησε ο τρόπος που τους προσέγγιζα. Είναι σημαντικό το από πού προέρχεται ο καθένας. Ο καθένας μας έχει την ταυτότητά του. Εγώ είμαι ένα αγόρι από το Γκόβαν», αναφέρει ο 79χρονος προπονητής σε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy