Eλπίδες για κόσμο στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας

Η οριστική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιτρέψει την παρουσία θεατών στις αναμετρήσεις του EURO 2020, που θα φιλοξενηθούν στο “Ολίμπικο” της Ρώμης, άνοιξε την… όρεξη για ένα ευρύτερο άνοιγμα του αθλητισμού στη γειτονική χώρα, που έχει πληγεί όσο ελάχιστες από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα, μετά από συνάντηση που είχε με την αναπληρωτή γενική γραμματέα Αθλητισμού και “θρύλο” της παγκόσμιας ξιφασκίας, Βαλεντίνα Βετσάλι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, με έμφαση στον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Αταλάντα, που είναι προγραμματισμένος για τις 19/5 στη Ρέτζιο Εμίλια.

“Η 11η Ιουνίου (σ.σ. ημερομηνία του εναρκτήριου αγώνα του EURO μεταξύ της Ιταλίας και της Τουρκίας) δημιουργεί ελπίδα και ευκαιρίες. Πιστεύω ότι υπάρχει καλή πιθανότητα για ένα γενικευμένο άνοιγμα, ίσως και πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο τελικός του κυπέλλου είναι μία πιθανότητα, όπως και άλλα γεγονότα που θα γίνουν πριν τον Ιούνιο” δήλωσε ο Γκράβινα, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα αποφασίσει η ιταλική κυβέρνηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά της, η Βαλεντίνα Βετσάλι χαρακτήρισε την απόφαση για το EURO 2020 ως ένα “σημάδι” και εμφανίστηκε αισιόδοξη για ένα ευρύτερο άνοιγμα του ιταλικού αθλητισμού, σε όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων κατηγοριών. “Δεν μιλάμε για τον Απρίλιο, αλλά τον Μάιο θα είναι η ώρα για σημαντικά νέα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, δεν μπορώ να πω περισσότερα προς το παρόν” δήλωσε η εξάκις “χρυσή” Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy