Μεμονωμένες βροχές σήμερα, άνοδος θερμοκρασίας από αύριο

Η ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από αύριο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια το πρωί, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα, στα ανατολικά, θα καταστούν μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και το πρωί, στα βόρεια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, ή και παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα, παραμένοντας όμως πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης τους δελτίου, ήταν 2 εκατοστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy