Οι ημερομηνίες του Κόπα Αφρικα και οι ομάδες που προκρίθηκαν

Η τελική φάση του επαναπρογραμματισμένου για την επόμενη χρονιά Κόπα Άφρικα θα διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/04) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αφρικής. Ως γνωστό η καταληκτική φάση της διοργάνωσης επρόκειτο να γίνει εφέτος, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι το Καμερούν (ως οικοδεσπότες), η Αλγερία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Κομόρες, η Αίγυπτος, η Ισημερινή Γουϊνέα, η Αιθιοπία, η Γκαμπόν, η Γκάμπια, η Γκάνα, η Γουϊνέα, η Γουϊνέα Μπισάου, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Μαυριτανία, το Μαρόκο, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, το Σουδάν, η Τυνησία και η Ζιμπάμπουε.

Η 24η και τελευταία θέση θα αποφασιστεί τον Ιούνιο, ανάμεσα στο Μπενίν και στη Σιέρα Λεόνε. Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου, όπως πρόσθεσε η CAF, χωρίς ν΄ ανακοινώσει τον τόπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy