Σαν σήμερα: Το χατ-τρικ του Μέσι στο «Μπερναμπέου» στο καλύτερο clasico ever

Το πιο συναρπαστικό clasico όλων των εποχών, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 3-4, έγινε σαν σήμερα πριν επτά χρόνια.

Οι δυο τους μας έχουν χαρίσει αξέχαστες μονομαχίες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε όμως ένα clasico, θα ήταν εκείνο που έγινε σαν σήμερα, 23 Μαρτίου, πριν επτά χρόνια.

Η Ρεάλ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» σε ένα ματς που έκρινε πολλά, καθώς η Ατλέτικο ήταν συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν στο -4 από τη «βασίλισσα» και είχαν άμεση ανάγκη τη νίκη. Και έδειξαν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν, όταν μόλις στο 7’ ο Αντρές Ινιέστα κεραυνοβόλησε από κοντά τον Ίκερ Κασίγιας για το 0-1.

Η αντίδραση της Ρεάλ ήταν άμεση και… αποστομωτική. Ο Καρίμ Μπενζεμά μέσα στο διάστημα 20-24’ σκόραρε δις κι έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε το όπλο του στο 42’ και ισοφάρισε για την «Μπάρτσα», αλλά το αντίπαλο δέος, Κριστιάνο Ρονάλντο, με πέναλτι στο 55’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Όμως οι Καταλανοί φύλαγαν το καλύτερο για το τέλος. Ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε παραχωρώντας πέναλτι στο 65’, ενώ ο Αντρές Ινιέστα κέρδισε ένα ακόμη στο 84’. Και στις δύο περιπτώσεις ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε κάνοντας ένα ιστορικό χατ-τρικ.

Αυτά τα τρία γκολ τον έφεραν τότε δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της La Liga πάνω από τον Μαδριλένο Ούγκο Σάντσες (πλέον είναι πρώτος), αλλά και στην κορυφή των σκόρερ των clasico με 21 γκολ, πάνω από τον θρυλικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Η Μπαρτσελόνα στο τέλος της βραδιάς θριαμβεύοντας (3-4) είχε μειώσει στον πόντο την απόσταση από τη Ρεάλ. Όμως κανείς εκ των δύο δεν πανηγύρισε στο τέλος της περιόδου. Η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε στέφθηκε πρωταθλήτρια χάρη στο 1-1 που απέσπασε στο «Καμπ Νου».

Ρεάλ (Αντσελότι): Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Ντι Μαρία (85’ Ίσκο), Μόντριτς (90’ Μοράτα), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (65’ Βαράν).

Μπαρτσελόνα (Μαρτίνο): Βαλντές, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας (78’ Αλέξις), Ινιέστα, Νεϊμάρ (68’ Πέδρο), Μέσι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy