Σαουδική Αραβία: Το ταχύτερο σιρκουί δρόμου της F1 αποκαλύφθηκε (pics)

Στις 5 Δεκέμβρη η Formula 1 θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για ένα εντυπωσιακό Γκραν Πρι στην πίστα της Τζέντα, η οποία καθηλώνει με τις προδιαγραφές της

Μετά από μια χρονιά που γνωρίσαμε πολλές νέες πίστες λόγω του κορονοϊού, η Formula 1 συνεχίζει την προσπάθεια «αναβάθμισης» του σπορ εντάσσοντας νέα μέρη στο καλεντάρι της.

Η Σαουδική Αραβία είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Η πίστα της Τζέντα που μόλις αποκαλύφθηκε, έχει… πολλά να μας πει. Με τις προδιαγραφές της, εγγυάται θέαμα στους φίλους του σπορ, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον για τους ίδιους τους οδηγούς.

Πρόκειται για το ταχύτερο σιρκουί δρόμου που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Στον προσομοιωτή, τα μονοθέσια πιάνουν περισσότερα από 250 χλμ./ώρα κατά μέσο όρο, την ώρα που το πιο γρήγορο σιρκουί δρόμου αυτή τη στιγμή είναι το Άλμπερτ Παρκ στην Αυστραλία με μέσο όρο ταχύτητας στα 237,2 χλμ./ώρα. Η πίστα της Τζέντα όμως, δεν ανταγωνίζεται σε μέση ταχύτητα μόνο τα σιρκουί δρόμου, αλλά και τις κλασικές πίστες.

Ο ναός της ταχύτητας βρίσκεται στην Ιταλία και είναι η πίστα της Μόντσα. Η μέση ταχύτητα ενός μονοθεσίου ανά γύρο είναι στα 264,4 χλμ./ώρα. Με βάση τον προσομοιωτή, στη Τζέντα τα μονοθέσια πιάνουν 252,8 χλμ./ώρα κατά μέσο όρο, οπότε η Σαουδική Αραβία πλασάρεται στη δεύτερη θέση. Τρίτο είναι το Σίλβερστον με 251,6 χλμ./ώρα. Βέβαια ακόμη θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν κανονικές δοκιμές στην πίστα, ώστε να έχουμε δεδομένα από πραγματικούς γύρους και όχι προσομοιωτή.

Το τριήμερο αγωνιστικής δράσης στη νέα πίστα της Τζέντα έχει προγραμματιστεί για τις 3 με 5 Δεκέμβρη του 2021. Το μήκος της πίστας αγγίζει τα 6.175 μέτρα και συνολικά, έχει 27 στροφές που θα «δοκιμάζουν» τους οδηγούς και τα μονοθέσια. Με τρεις ζώνες DRS και προγραμματισμένο αγώνα για το απόγευμα, η νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να καθηλώσει τους θεατές και να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εξελίξεις στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy