Formula 1: Το νέο μονοθέσιο της Ferrari για το 2021 (pics)

Η μεγαλύτερη ελπίδα των ανθρώπων της Ferrari ονομάζεται SF21 και είναι το αυτοκίνητο που περιμένουν να τους φέρει ξανά στις πρώτες θέσεις των αγώνων, μετά από μια κακή χρονιά

Η Formula 1 σιγά σιγά ξεκινάει και το 2021 είναι μια χρονιά στην οποία δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές συγκριτικά με το 2020. Η εξέλιξη των μονοθεσίων «πάγωσε» λόγω του κορονοϊού και των μειωμένων δραστηριοτήτων, τόσο του ίδιου του σπορ, όσο και των ομάδων.

Στην περασμένη χρονιά είδαμε πρωτόγνωρα πράγματα, όπως διπλούς αγώνες στις ίδιες πίστες, σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα, ενώ και αυτή που μας έρχεται θα προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Ferrari το 2020 είχε κακά αποτελέσματα. Το μονοθέσιο με το οποίο έτρεχε όχι μόνο ήταν πίσω από εκείνο της Mercedes, του βασικού ανταγωνιστή τους, αλλά υπολειπόταν και έναντι άλλων ομάδων.

Η SF21 είναι το νέο τους αυτοκίνητο. Βασίζεται στο παλιό, το έχουν εξελίξει όμως στους τομείς που θεωρούσαν ότι έχαναν. Η Ferrari είναι η τελευταία ομάδα που μας παρουσιάζει το αυτοκίνητό της για φέτος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ομάδας, έδωσαν βάση στον κινητήρα ώστε να παρέχει περισσότερη δύναμη, κυρίως στις ευθείες. Συγκριτικά με την SF1000, το περσινό τους μονοθέσιο, έγιναν και πολλές αλλαγές στην αεροδυναμική.

Ήταν ένα κομμάτι που έχαναν αρκετά το 2020 και το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι μέσα στη χρονιά, λέγοντας ότι η αντίσταση από τον αέρα τους στερεί τα καλύτερα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων.

Να θυμίσουμε ότι το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά της Ferrari στη Formula 1 εδώ και 40 χρόνια. Κατάφεραν να τερματίσουν μόλις έκτοι στο πρωτάθλημα ως ομάδα, με μόλις τρεις τερματισμούς στο βάθρο.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που έγινε φέτος στη Scuderia είναι ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Red Bull, έφυγε από την ομάδα και «μετακόμισε» στην Aston Martin Racing. Τη θέση του, πήρε ο Κάρλος Σάινθ, πιλότος της McLaren μέχρι και το 2020. Ο Σαρλ Λεκλέρ παραμένει ως είχε.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy