Με Κύπριους διαιτητές μέχρι νεοτέρας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ συνεδρίασε σήμερα και ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα διαιτησίας.

Έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς, ο οποίος παρουσίασε λεπτομερώς τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα στη Κυπριακή διαιτησία και ανέλυσε την προοπτική για το μέλλον. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρακολουθεί την κατάσταση σε σχέση με τη διαιτησία και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση των διοργανώσεων της.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μίλορατ Μάζιτς άνοιξε τα χαρτιά του στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. Παραδέχθηκε ότι ο μικρός αριθμός διαθέσιμων διαιτητών για τους αγώνες Α’ Κατηγορίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Ανέλυσε το πλάνο του για προώθηση διαιτητών, όμως υπογράμμισε πως είναι αδύνατο να ρίξει κατευθείαν στα βαθιά διαιτητές δίχως εμπειρία. Δήλωσε προβληματισμένος για την ανομοιομορφία στις αποφάσεις των διαιτητών και υποσχέθηκε τομές στο χώρο της διαιτησίας με τη νέα αγωνιστική περίοδο, όταν και θα είναι εφικτό να μεγαλώσει ο κατάλογος των διαθέσιμων διαιτητών και την ίδια ώρα να επιβάλλονται τιμωρίες σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Όσον αφορά το αίτημα του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών η ΚΟΠ έστειλε το μήνυμα ότι αντιλαμβανόμενη τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί θα είναι σε ετοιμότητα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο καθόδου ξένων διαιτητών, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, διαφάνηκε πως το οικονομικό δεν αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. Σε περίπτωση που προκύψει κάθοδος ξένων διαιτητών θα αφορά διαιτητή και VAR, αλλά όχι βοηθούς διαιτητές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy