Εγκρίθηκε το σχέδιο για το νέο γήπεδο της Έβερτον

55

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Έβερτον για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, χωρητικότητας 52.000 θεατών, στην περιοχή Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ.

Το φιλόδοξο πλάνο του ιστορικού συλλόγου, με έναν προϋπολογισμό που φτάνει τα 500 εκατ. λίρες, θα τεθεί πλέον προς έγκριση στη βρετανιή κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει ενστάσεις αναφορικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και το πώς θα επηρεάσει την ιστορική κληρονομιά της πόλης το έργο, το οποίο προορίζεται να κατασκευαστεί στο λιμάνι.

Η Έβερτον κατέληξε σε αυτό το σχέδιο μετά από αναζήτηση 25 ετών, γνωρίζοντας ότι το πεπαλαιωμένο “Γκούντισον Παρκ” αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια εξέλιξης του συλλόγου. Αν και εφόσον εγκριθεί από την κυβέρνηση, η κατασκευή του νέου σταδίου θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, ενώ στόχος των “τόφις” είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy