Άκρως χειμερινό σκηνικό από σήμερα

Χειμερινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού την από σήμερα(15/2) Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο omegalive ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

«Από αύριο το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές του νησιού μας»

Όπως επισήμανε την Τρίτη θα σημειωθεί χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Η Τετάρτη  η πιο ψυχρή μέρα και νύχτα των τελευταίων 20 ημερών.

«Την Τετάρτη θα σημειωθεί χιονόπτωση και στις ημιορεινές περιοχές, ενώ η Τετάρτη θα είναι η πιο ψυχρή μέρα και νύχτα των τελευταίων 20 ημερών.»

Όπως επισήμανε η πτώσης της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά αργότερα θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, η οποία το βράδυ αναμένεται να επεκταθεί και στα χαμηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy