Ισοπαλία… και βλέπει το Λεμεσιανό ντέρμπι!

Σ΄ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι η ομάδα της ΑΕΛ τα κατάφερε να μην χάσει, ενώ προσπάθησε στις όποιες ευκαιρίες που είχε να πάρει τη νίκη. Το αποτέλεσμα κρίνεται καλό με βάση την εικόνα του αγώνα για την ΑΕΛ που πλέον βρίσκεται στους 49 βαθμούς και κοιτάζει το Λεμεσιανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Καλύτερα ξεκίνησε η Ανόρθωση στο πρώτο 20λεπτο του ημιχρόνου, όπου είχε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει τέρμα, όμως δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΛ ισορρόπησε και πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να βγει μπροστά και αν απειλήσει, κάτι που έκανε στο 32΄όταν η μπάλα έφτασε στον Άντονι Γεωργίου στην περιοχή που έπιασε το σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια.

Μετά και την ευκαιρία της ΑΕΛ, το παιχνίδι για τα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου έγινε παιχνίδι κέντρου, με τους γηπεδούχους στα τελευταία του λεπτά να προσπαθούν να πετύχουν κάτι το αξιόλογο όμως το σκορ δεν ξέφυγε από το 0-0.

Το 20λεπτό της επανάληψης κύλησε σε χαμηλό ρυθμό και όχι όπως εξελισσόταν το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν, ενώ ο Ντούσαν Κέρκεζ έκανε τριπλή αλλαγή στο 64΄για να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα που αμυνόταν σωστά χωρίς να αφήνει τον αντίπαλο να γίνει επικίνδυνος.

Στο 74΄ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Οκριασβίλι να αστοχεί εξ επαφής σε κεφαλιά, αφού η μπάλα πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι. Ήταν η πρώτη φάση που δέχθηκε η άμυνα της ΑΕΛ στην επανάληψη και κινδύνευσε να δεχθεί γκολ. Στο 77΄η ΑΕΛ απάντησε με τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ριέρα βρήκε όμορφα τον Μάε που πλάσαρε αλλά ο Λόρια έσωσε με τα πόδια.

Τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν περισσότερο να πετύχουν αυτό που ήθελαν και είχαμε δυνατές αψιμαχίες. Μετά και τα λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0 με την ΑΕΛ να παίρνει ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο.

Κίτρινες: / Μεντόγιεβιτς, Ριέρα, Σάντος

Ανόρθωσις: Λόρια, Κ.Αρτυματάς, Κορρέια, Νταουσβίλι(46΄Μίχα), Αμπαρντζουνιάν, Καλτσάς(83΄Χριστοφή), Μπουσούλαζιτς(88΄Χουσμπάουερ), Βοργκ, Κβιτάλια, Ρισβάνης και Ελουντού(57΄Οκριασβίλι).

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεισέιρα, Στ. Κέρκεζ, Σάντος, Χάρης Κυριάκου(64΄Μηνάς Αντωνίου), Νταβόρ, Μεντόγιεβιτς, Ριέρα(87΄Αβιντάγια), Τόρες(87΄Αντάμοβιτς), Γεωργίου(64΄Έουλερ) και Μπάμπιτς(64΄Μάε).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy