Απίστευτη ανατροπή και +8 για την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ

Πέρασε δύσκολο βράδυ στο «Estádio Cidade de Barcelos», βρέθηκε στα… σχοινιά απ’ το γκολ του Ιάπωνα, Κάνια Φουτζιμότο, όμως η εφετινή Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έχει αποδείξει πως δεν «φρενάρει» πουθενά! Και με μία απίθανη ανατροπή στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να περάσει νικηφόρα κι από την έδρα της Ζιλ Βισέντε (2-1, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής), διατηρώντας το αήττητό της στην πορτογαλική Primeira Liga κι αυξάνοντας τη διαφορά της από τη 2η Πόρτο στο +8!

Τα «λιοντάρια» δεν έπιασαν υψηλά στάνταρντς απόδοσης, δυσκολεύτηκαν πολύ να διασπάσουν την άμυνα της Ζιλ Βισέντε -που ήθελε ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις- και είδαν τους γηπεδούχους να παίρνουν «κεφάλι» στο σκορ στο 36′ με τον Φουτζιμότο.

Οι αλλαγές του Ρούμπεν Αμορίμ «φρέσκαραν» την επίθεση της Σπόρτινγκ, που βρήκε εντέλει τα γκολ που έψαχνε από έναν… στόπερ: Τον Ουρουγουανό Σεμπαστιάν Κόατες, ο οποίος με δύο προσωπικά γκολ στο 83′ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που συνεχίζει την αήττητη πορεία της (14 νίκες, 4 ισοπαλίες) προς το πρώτο πρωτάθλημά της μετά το 2002 (το κατέκτησε με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο της).

Νωρίτερα, το αυτογκόλ του Σάντος στο 43ο λεπτό, χάρισε μία πολύ σημαντική νίκη στη Νασιονάλ στην έδρα της Μποαβίστα με 1-0, «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος:

Μπράγκα-Πόρτο               2-2
Φαρένσε-Μορεϊρένσε          1-2
Μπενφίκα-Φαμαλικάο          2-0
Μαρίτιμο-Σάντα Κλάρα        1-2
Μπελενένσες-Γκιμαράες       1-1
Πάσος Φερέιρα-Πορτιμονένσε  0-0
Ρίο Άβε-Τοντέλα             2-1
Μποαβίστα-Νασιονάλ          0-1
Ζιλ Βισέντε-Σπόρτινγκ Λισ.  1-2

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
Σπόρτινγκ Λ.   48
Πόρτο          40
Μπράγκα        37
Μπενφίκα       37
Πάσος Φερέιρα  35
Γκιμαράες      31 -17αγ.
Σάντα Κλάρα    25
Μορεϊρένσε     24
Νασιονάλ       21
Ρίο Αβε        19
Τοντέλα        18
Μαρίτιμο       17
Μπελενένσες    17
Ζιλ Βισέντε    16
Πορτιμονένσε   16
Μποαβίστα      14
Φαμαλικάο      14
Φαρένσε        13 -17αγ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy