Αυτός ήταν Απόλλωνας… έριξε τριάρα και βλέπει το Λεμεσιανό!

Έπιασε ξανά κορυφή και περιμένει την ΑΕΛ ο Απόλλωνας

Κάνοντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, με σωστές τοποθετήσεις, σωστές αμυντικές και επιθετικές ενέργειες, αλλά και με σοβαρότητα ο Απόλλωνας πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με σκορ 3-0. Αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ισοπαλία κόντρα στην Καρμιώτισσα, φρόντισε να επανέλθει με εμφαντικό τρόπο στις νίκες αλλά και στην κορυφή.

Καλό μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Απόλλωνα με την ΑΕΚ, αφού είχε ρυθμό, είχε φάσεις, ενώ είχε και ένα όμορφο γκολ από πλευράς γηπεδούχων. Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, προειδοποίησε με κάποια σουτ του Πέδρο και στο 12΄πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Μπίσεσβαρ, που με ωραιο ψηλοκρεμεστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Μολ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας κάποια σουτ που απέκτρουσε ο Δημητρίου, ενώ ο Απόλλωνας έχασε δύο μεγάλες κραυγαλέες ευκαιρίες, πρώτα με Ντιγκινί που το πλασέ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στο 33΄και στη συνέχεια ο Μπίσεσβαρ στο 45΄που μόνος έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνά απελπιστικά έξω. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστέρηση με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0!

Με διπλή ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού πρώτα ο Ντιγκινί βρήκε ξανά το δοκάρι στο 48΄, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το πλασέ του Γιαννιώτα πέρασε μόλις πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ ακολούθως προσπάθησε να πιέσει για ένα 15λεπτο τους γηπεδούχους, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έδωσε από νωρίς τέλος στο ντέρμπι. Μέσα σε ένα δίλεπτο πρώτα με τον Ματέι που πήρε την πάσα από το κεφάλι του Γιούστε μετά από κόρνερ του Πέδρο στο 66΄ και στη συνέχεια ο Πίττας αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή πλάσαρε υποδειγματικά τον Μολ κάνοντας το 3-0! Στο 71΄ωραίο γυριστό του Γιαννιώτα απέκρουσε με υπερένταση.

Οι “γαλάζιοι” μετά το τρίτο γκολ άρχισαν να σκέφτονται το Λεμεσιανό ντέρμπι, με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη να πραγματοποιεί τρεις αλλαγές μαζεμένες, με τον Σακέττι να κάνει επανεμφάνιση στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του. Όλα πλέον είχαν κριθεί στον αγώνα αφού οι “γαλάζιοι” ήταν αποτελεσματικοί και σοβαροί, κάνοντας εύκολο το έργο τους. Στους χρόνους των καθυστερήσεων ήρθε η επέμβαση του VAR για να δοθεί κόκκινη στον Μαλεκκίδη που χάνει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια!

Μετά και τα λεπτά των καθυστερήσεων ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 3-0 κόντρα στην ΑΕΚ και πλέον να κοιτάζει το Λεμεσιανό ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας(15/2) κόντρα στην ΑΕΛ!

Κίτρινες: Γιούστε, Μπίσεσβαρ / Ιωάννου

Κόκκινες: Μαλεκκίδης

Απόλλων: Δημητρίου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ψύχας(75΄Μαλεκκίδης), Μάρκοβιτς(75΄Σακέττι), Ματέι(78΄Μπένσοπ), Γιαννιώτας, Πίττας, Μπίσεσβαρ(70΄Ντένιτς) και Ντιγκινί(75΄Νταμπό).

ΑΕΚ: Μολ, Τρουγιόλς(46΄Ακοράν), Σπιρόφσκι, Τρισκόφσκι, Νάντο(77΄Μακρής), Χέιτλι(85΄Σπόλιαριτς), Φερνάντεθ, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Ναράνχο(65΄Φλοριάν) και Λαφράνς.

Διαιτητής:  Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής:  Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής:  Γεωργίου Χαράλαμπος   4ος Διαιτητής:  Αναστάση Αναστάσης
VAR:  Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR:  Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy