Η ΔΟΕ έκρινε «απολύτως ακατάλληλα» τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της ΟΕ «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες που έγιναν από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, ήταν «απολύτως ακατάλληλα». Αργότερα, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε τα σχόλιά του, αλλά όπως αναφέρει η ΔΟΕ: «Τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της επιτροπής “Τόκιο 2020“ ήταν απολύτως ακατάλληλα και έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της ΔΟΕ και τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020».

Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, μετά την κατακραυγή για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της και πρώην πρωθυπουργού, Γιοσίρο Μόρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μετά τα σχόλια που έκανε κατά των γυναικών, 440 εθελοντές των Αγώνων παραιτήθηκαν, ενώ υπήρξαν εναντίον του και 5.500 καταγγελίες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ΔΟΕ, σε συνεργασία με τους Ιάπωνες διοργανωτές των Αγώνων, δεν ανέφερε περαιτέρω δράση εναντίον του Μόρι, αλλά ανακοίνωσε ότι η οργανωτική επιτροπή εκτίμησε επίσης με τη σειρά της τα σχόλια του επικεφαλής της ως ακατάλληλα.

«Εκτός από τη συγγνώμη του κ. Μόρι, η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 θεωρεί επίσης το σχόλιό του ακατάλληλο και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την ισότητα των φύλων. Ως ηγέτιδα δύναμη του Ολυμπιακού Κινήματος, δεσμευόμαστε στην αποστολή μας να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε την προώθηση των γυναικών στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις δομές, όπως αναφέρεται στον Ολυμπιακό Χάρτη» τόνισε η ΔΟΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy