Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσκεψη εργασίας στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για συντονισμό, ενόψει της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες, στις αρχές Μαρτίου.

Αθήνα και Λευκωσία θα εκπονήσουν σχέδιο αντιμετώπισης των τουρκικών επιδιώξεων για λύση συνομοσπονδίας.

Στις 11.15 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στις 12.15 θα προβούν σε δηλώσεις. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Ακολούθως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για επίσκεψη στο Ισραήλ.

Από σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές να ενταθούν και οι διεργασίες της διαπραγματευτικής ομάδας για το κυπριακό.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα συγκαλέσει συναντήσεις για προετοιμασία σε συστηματική βάση, ενόψει της άτυπης πενταμερούς.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κλειδώσουν και οι ημερομηνίες της άφιξης στην Κύπρο του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy