Πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην κορυφή!

Ξανά στην κορυφή η ΑΕΛ...

Άλλαξε πρόσωπο στην επανάληψη και με ένα γρήγορο γκολ του Νταβόρ μόλις στο 47΄, το πρώτο του από τη στιγμή που ήρθε στην ΑΕΛ, πήρε τη νίκη κόντρα στην Πάφο με σκορ 1-0, πήρε τους τρεις βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 48 βαθμούς.

Γρήγορος ρυθμός στο πρώτο μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου στο Τσίρειο με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και τους φιλοξενούμενους να είναι πιο επικίνδυνοι. Η ΑΕΛ ήταν η πρώτη που είχε τη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3΄με τον Μηνά Αντωνίου να μην μπορεί να πλασάρει στην εστία, ενώ η Πάφος απάντησε με δύο κραυγαλέες ευκαιρίες στο 6΄και στο 18΄. Στην πρώτη φάση έσωσε πάνω στη γραμμή ο Τεισέιρα, ενώ στη δεύτερη ο Μέρφι μόνος κατάφερε να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.

Παρόλο που ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εντούτοις η Πάφος ήταν καλύτερη, αφού κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου και γινόταν πολύ επικίνδυνη όπως στο 44΄με τη γυριστή κεφαλιά του Μπεριγκό που κατέληξε στον Βοζίνια. Μετά και τα δύο λεπτά καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 0-0.

Με γκολ για την ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αφού μετά από ενέργεια από αριστερά του Γεωργίου, που έδωσε στον Μάε, έπιασε το σουτ κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Νταβόρ στην επαναφορά έκανε με πλασέ το 1-0. Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει χάνοντας ευκαιρία με τον Σάιθ, στο 65΄όμως έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Πάνιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα πράγματα πλέον είχαν απλουστέψει για την ΑΕΛ, ενώ δυσκόλεψαν αφάνταστα για την Πάφο.

Τα τελευταία λεπτά έφεραν ένα πέναλτι για την ΑΕΛ, σε καθαρό χέρι ποδοσφαιριστή της Πάφου, που αποβλήθηκε λανθασμένα κάτι που διορθώθηκε από το VAR. Ο Μπάμπιτς ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Ρούτκο απέκρουσε. Ο αγώνας τελικά ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη και να ανεβαίνει στην κορυφή με 48 βαθμούς.

Κίτρινες: Ριέρα, Κέρκεζ, Νταβόρ / Φουρ, Σάιθ, Πάνιτς. Κβίτα

Κόκκινες: Πάνιτς.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊξέιρα, Ζντραφκόφσκι, Ριέρα(83΄Αντάμοβιτς), Κέρκεζ, Μαέ(77΄Μπάμπιτς), Τόρες(88΄Έουλερ), Αντωνίου, Αβντίγιαϊ(46΄Μεντόγιεβιτς), Γεωργίου και Κυριάκου.

ΠΑΦΟΣ: Ρούτκο, Σάιθ, Κβίντα, Μπεριγκό(72΄Φυλακτού), Μέρφι(61΄Ράκελς), Φουρ, Αραγιούρι, Βαλακάρι, Αλβάρες, Πάνιτς και Πάντσεον.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy