Τα φώτα στη Ντόχα, ξεκινάει η συνάντηση των Ηπείρων

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στρέφει από σήμερα (και έως τις 11.2) προσοχή και ενδιαφέρον στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, αφού ξεκινά  ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά, το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2020. Το φετινό τουρνουά περιλαμβάνει τη νικήτρια του πρωταθλήματος του Κατάρ 2020 και οικοδέσποινα Αλ Ντουχάιλ και πέντε ηπειρωτικές πρωταθλήτριες: Μπάγερν που εκπροσωπεί την Ευρώπη, Aλ Αχλί την Αφρική, Ουλσάν Χιουντάι την Ασία, Τίγκρες τη Concacaf, και τη νικήτρια του Copa Libertadores, Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα.

Το τουρνουά ανοίγει η συνάντηση μεταξύ Ουλσάν και Τίγκρες  στο στάδιο Ahmad Bin Ali (16:00). Οι ασιάτες έχουν ευτυχισμένες πρόσφατες αναμνήσεις από το Κατάρ, έχοντας νικήσει την Περσέπολη του Ιράν εκεί πανηγυρίζοντας στον τελικό του Champions League 2020. Οι Μεξικάνοι κέρδισαν τελικά το Champions League της Concacaf, έχοντας χάσει τρεις τελικούς υπό τον προπονητή Ρικάρντο Φερέτι, τον άνθρωπο που τους μεταμόρφωσε, κατά την τελευταία δεκαετία.

Ο δεύτερος αγώνας της ημέρας είναι μια «αραβική υπόθεση», καθώς η Αλ Αχλί αντιμετωπίζει την ομάδα υποδοχής, Αλ Ντουχάιλ στο στάδιο Education City Stadium (19:30). Οι Αιγύπτιοι επέστρεψαν στη διοργάνωση αφού κέρδισαν τον τελικό του CAF Champions League του περασμένου έτους απέναντι στη Ζάμαλεκ.

Έχοντας προπονητή τον Σαμπρί Λαμουσί, οι πρωταθλητές της Qatar Stars League, Αλ Ντουχάιλ, ελπίζουν να προχωρήσουν πολύ στο τουρνουά. Οι νικητές αυτής της συνάντησης  θα αναμετρηθούν με την Μπάγερν στους ημιτελικούς, ενώ ο Παλμέιρας θα αντιμετωπίσει είτε την Ουλσάν είτε την Τίγκρες στους «4». Η Μπάγερν προκρίθηκε στο τουρνουά αφού κέρδισε όλους τους αγώνες του UEFA Champions League την περασμένη σεζόν. Η Παλμέιρας οφείλει τη θέση της στο Κατάρ 2020, στην επικράτησή της επί της Σάντος στον «βραζιλιάνικο» τελικό του  Copa Libertadores.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy